Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Stade de la route de Lorient
Nice vierde na winst tegen Rennes
Timothy Collard

Nice heeft een prima zaak gedaan met het oog op een Europees ticket. Het ging op bezoek bij Rennes winnen met 0-3 en springt over Saint-Etienne naar de vierde plek in de Ligue 1.

In een eerste helft die weinig om het lijf had hield Rennes alles goed dicht en voorkwam het dat Nice tot scoren kwam. Meteen na de pauze vond Dario Cvitanich dan toch een gaatje in de defensie van de thuisploeg: 0-1.

Net nadat Rennes op achterstand kwam, konden de boeken zo goed als definitief dicht. Ex-Genkspeler Mavinga pakte rood en zijn team moest met tien man verder. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Cvitanich vanaf elf meter de score en Bautheac maakte er zelfs nog 0-3 van.

Pejcinovic pakte in minuut negentig nog domweg rood, maar Nice kwam niet meer in de problemen en wordt vierde na deze sterke prestatie.