Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadio Cino & Lillo Del Luca
Trezeguet herleeft en Juve wint
Maarten Vandenabeele

Dankzij een hattrick van David Trezeguet, die tot vandaag nog droog stond in 2006, en een briljante Del Piero heeft leider Juventus makkelijk de maat genomen van Ascoli. AS Roma won voor de 6e keer op rij en Fiorentina raakte niet voorbij Udinese waardoor de Giallorossi stilaan zicht krijgen op de begeerde 4e plek.

De leider greep de thuisploeg meteen naar de keel. Na enkele kleinere kansjes was het raak in de 7e minuut: Trezeguet controleerde een voorzet van Camoranesi met de borst en schoot met links binnen, 0-1. 6 minuten daarna was de kloof al 2 doelpunten. Op een magistrale actie van Del Piero en Camoranesi plaatste alweer Trezeguet het orgelpunt: 0-2. Nog voor de 20e minuut was verstreken, kon de wedstrijd helemaal op slot. Del Piero bereikte met een gemillimeterde voorzet Trezeguet en de Fransman duwde zijn 3e van de middag in doel: 0-3. Ascoli moest wat bekomen van die vroege opdoffers maar na 33 minuten kwam er toch een tegentreffer: een vluchtschot van Ferrante verdween naast Buffon in doel: 1-3. In de 2e helft ging de handrem erop bij Juve en een moegestreden Ascoli kon niets meer uitrichten.

AS Roma is duidelijk dé ploeg in vorm. Een herstelde Totti leidde de Romeinen naar een nieuwe winst, tegen het sterke Livorno. 'Il Capitano' scoorde vanop vrije trap in de 31e minuut. Zijn trap werd van richting veranderd door Pfertzel. 9 minuten later zette Totti een strafschop om na een contact tussen Coco en Taddei. Na de pauze lanceerde Totti Taddei en de Braziliaanse Italiaan legde de 3-0 binnen.

Fiorentina bleef op 0-0 steken bij Udinese, hoewel het meer dan een uur met een man meer speelde. Baronio pakte in 3 minuten tijd 2 gele kaarten en liet de thuisploeg met 10 achter. Fiorentina speelde zonder ideeën en verdiende niet meer dan een punt.

Chievo maakte gehakt van Reggina: 4-0. Amauri en Pellissier verdeelden de doelpunten, die allemaal na rust vielen. De 2e van Amauri was een strafschop. De 3 en 4-0 kwamen er pas helemaal op het einde van de wedstrijd.

Parma boekte een belangrijke overwinning in Empoli. Marchionni scoorde de 0-1 op slag van rust maar Tavano maakte vanop 11 meter gelijk in de 60e minuut. Bresciano kroonde zich tot matchwinnaar met de 1-2 op 11 minuten van het einde, na een grandioze assist van Morfeo.

De Sicilianen van Messina waren net te sterk voor de Sardiniërs van Cagliari. Op 2 minuten van de 90 minuten scoorde Di Napoli het winnende doelpunt.

Treviso - Lazio is het "duel der Belgen" in de Serie A. Mudingayi stond 90 minuten op het veld maar bij de thuisploeg kwam Baseggio alweer niet van de bank af. Rocchi kopte op de rand van buitenspel de 0-1 binnen  in de 87e minuut.