Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadio Sant'Elia
AS Roma niet verder dan gelijkspel
Dirk Pieters

Cagliari kreeg zondagmiddag het bezoek van AS Roma. Roma, dat vorige week nog makkelijk won van Parma, kon een goede zaak doen in het klassement. Cagliari wou de drie punten absoluut thuishouden.

De thuisploeg begon op papier alvast aanvallend, maar de eerste kansen waren voor de bezoekers. Nonda kreeg niettemin de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar wrong die de nek om. Cagliari ging op zoek naar de openingstreffer, maar een kopbal van Esposito ging over het bezoekende doel. De wedstrijd ging goed op en neer. Beide doelmannen mochten na een halfuur hun kunnen tonen. Eerst stopte Gianluca Curci een vrije trap van Esposito, en daarna kon Cagliari-doelman Fabian Carini een mooie actie van Totti afstoppen.  Vlak voor rust kwam de thuisploeg bijna op voorsprong, maar een volley van opnieuw Esposito ging op de paal.

De tweede helft begon even aanvallend als de eerste. Al na drie minuten spatte een kopbal van Perotta uiteen op de lat. Er was de laatste tijd veel kritiek op het verdedigende spel van de Italiaanse ploegen, maar AS Roma en Cagliari lieten zondagmiddag duidelijk iets anders merken. Zowel pogingen van Chivu (vrije trap) en Suazo (afstandsschot) waren niet goed genoeg om de score te openen. Met nog 20 minuten te gaan, ging opnieuw een bal tegen de paal. Pechvogel van dienst was aanvaller Nonda. In de slotfase was het vooral Roma dat op zoek ging naar de drie punten, maar scoren lukte niet meer voor de bezoekers en zo eindigde de aangename wedstrijd op een scoreloos gelijkspel.

Roma kreeg de kans om een sprong te maken in het klassement, maar het kwam niet verder dan 0-0 in het stadion Sant'Elia . Zowel Cagliari als Roma zorgden voor een goede pot voetbal voor de supporters.