Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadio Ennio Tardini
Ook Parma houdt Juve niet tegen
Maarten Vandenabeele

15/15: dat is de schitterende balans die Juventus tot nu toe kan voorleggen in de Serie A. In Parma, waar de Oude Dame het traditioneel moeilijk heeft, kwamen de Bianconeri terug van een achterstand.

Juventus startte de wedstrijd het best maar het waren de Gialloblu die op voorsprong klommen. In de 13e minuut volleyde Delvecchio de bal voorbij Abbiati: 1-0.

De Bianconeri, die met enkele reserven, waaronder ex-Parmaspeler Mutu, aantraden, reageerden moeizaam. Tot uitgespeelde kansen kwamen ze niet. Toch viel de gelijkmaker nog uit de lucht net voor de pauze. Camoranesi (foto) vuurde af vanop 20 meter en zag de bal voorbij Lupatelli in doel verdwijnen: 1-1.

Na rust kwam Ibrahimovic op het veld en hoewel hij weer briljante dingen liet zien, faalde de zweed weer jammerlijk in de afwerking. Toch trok de leider nog het laken naar zich toe: Vieira zette een actie op met Ibrahimovic en plaatste zelf het orgelpunt: 1-2 in de 82e minuut. Meteen het 3de doelpunt in 5 wedstrijden voor de Fransman.