Treviso
acmAC Milan
0-1
43' Andreï Shevchenko (pen)
Datum: 25/09/2005 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadio Omobono Tenni
Milan rukt op
Maarten Vandenabeele

AC Milan lijkt stilaan op toerental te komen na de zwakke seizoensstart. Na de eenvoudige overwinning op Lazio in de midweekwedstrijd, kon het gepromoveerde Treviso ook weinig inbrengen tegen de Rossoneri, die zich nu op plaats 3 bevinden.

De enthousiaste thuisploeg hield lang gelijke tred met de meervoudige kampioen maar moest op slag van rust een doelpunt verwerken. Gilardino werd foutief gestuit in de 16 en zijn spitsbroeder Shevchenko kende geen genade: 0-1. In de tweede helft weerde de Milan-defensie alle aanvalspogingen af en Gilardino breidde in de 73e minuut de marge uit tot 0-2 met een rake kopslag.

Lazio blijft het verrassend goed doen. Palermo werd met een 4-2 nederlaag terug naar Sicilië gestuurd. Tegen de gang van het spel klommen de Rosaneri op voorsprong via Caracciolo, die een onzekerheid in de Lazio-afweer afstrafte: 0-1 in de 36e minuut. Onmiddellijk na de pauze leek de wedstrijd gespeeld toen Gonzalez er 0-2 van maakte maar toen werd de thuisploeg pas goed wakker. In 7 minuten tijd keerden de Biancocelesti de situatie helemaal om: Rocchi, Pandev en Manfredini zorgden voor een 3-2 tussenstand. In de slotfase nam Rocchi met zijn 2de treffer alle onzekerheid omtrent de zege weg: 4-2.

Livorno blijft hoge toppen scheren: dankzij een 2-0 overwinning op Ascoli is de ploeg alleen 2de, op 4 eenheden van Juventus. Palladino en Lucarelli, op strafschop (foto), maakten het verschil in de 2de helft. De bezoekers waren lange tijd de betere ploeg, ondanks de rode kaart voor Cudini na een klein halfuur.

Siena haalde uit tegen Messina: 4-2. Zoro Kpolo beantwoordde de vroege voorsprong van de thuisploeg. Locatelli had Siena al na 10 minuten aan de leiding gebracht. 2 doelpunten van Chiesa zorgden voor een 3-1 ruststand. Na de pauze deed elke ploeg er nog een doelpunt bij: Locatelli, met zijn 2de van de namiddag, en Di Napoli brachten de eindstand op 4-2.

Sampdoria ging thuis verrassend onderuit tegen Chievo en verliest de voeling vooraan. Flachi kon de thuisploeg wel nog op gelijke hoogte brengen na de 0-1 van Franceschini (foto) maar na de 1-2 van Obinna lagen de Blucerchiati in de touwen.

Pozzi was de held van de dag bij Empoli. Hij scoorde het enige doelpunt in de overwinning op Lecce.

Cagliari en Roma eindigden zoals ze begonnen: 0-0.

Vanavond werken Inter en Fiorentina de topper van de 5de speeldag af  in Milaan.