Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter haalt zwaar uit
Maarten Vandenabeele

Na de 7de speeldag blijft Inter enigszins in het spoor van leider Juve na een verpletterende 5-0 overwinning tegen Livorno, nochtans de revelatie van het seizoensbegin. AS Roma lijkt het rampseizoen van vorig jaar te gaan herhalen.

Inter, zonder de te laat uit BraziliĆ« teruggekeerde Adriano, toonde dat het niet afhankelijk is van zijn steraanvaller. De Nerazzurri startten overtuigend en kenden al na 9 minuten succes: na een corner werkte Materazzi de bal via de paal in doel, 1-0. 8 minuten daarna verdubbelde Cruz de voorsprong. Een zwak acterend Livorno kon daar niets tegen inbrengen. Na de pauze een zelfde verhaal: Inter drukte en al na 2 minuten moest Coco, ex-Inter, aan de noodrem trekken. Het resultaat was rood voor de verdediger en Livorno nog meer in de verdrukking. In de 4 minuten na die rode kaart maakte de thuisploeg de klus helemaal af. Cambiasso en Cordoba zorgden voor 4-0. Net voorbij het uur legde Recoba de eindstand vast: 5-0.

Empoli haalde verrassend de bovenhand in de wedstrijd tegen AS Roma. De Romeinen speelden zonder ideeƫn en aan een traag tempo en de 1-0 van Tavano iets voor het uur was dan ook verdiend. Vooral omdat de thuisploeg al na een halfuur met een man minder speelde na twijfelachtig rood voor Lucchini. De Giallorossi zakken naar de laagste regionen van de klassering.

Lazio haalde het verdiend in de (sub)topper tegen Fiorentina. In een partij waar de keepers, Peruzzi en Frey, een prima prestatie leverden, was het doelpunt van Zauri op 8 minuten van het einde voldoende voor de 3 punten.

Ascoli hield ook de 3 punten thuis tegen het veel hoger geklasseerde Sampdoria. Eeen doelpunt van topschutter Bonazzoli volstond niet voor de Blucerchiati, want Tosto scoorde in elke helft een doelpunt voor Ascoli: 2-1.

Palermo hield op het nippertje een punt over aan het duel met Chievo. De Sicilianen kregen na een kwartier een strafschop en Corini zette die probleemloos om: 1-0. Chievo reageerde onmiddellijk: Amauri kopte 3 minuten later de gelijkmaker voorbij Santoni (foto). Nog voor de pauze kregen de bezoekers op hun beurt een penalty en Amauri scoorde zijn 2de van de middag: 1-2. Pas in de blessuretijd slaagde Caracciolo er toch nog in om doelman Fontana te kloppen: 2-2. Daarna kreeg Biava van de thuisploeg nog rood.

Treviso haalde verdiend een punt bij Parma. Nadat Simplicio de Gialloblu 1-0 voorbracht, zorgde Fava in de 2de helft voor de gelijkmaker.

Reggina klopte Lecce met 2-0. De mooie doelpunten van Tedesco en Cozza, 1 in elke helft, waren ruim voldoende voor de overwinning tegen een ontgoochelend Lecce.

Vanavond moet Milan met de 3 punten terugkeren uit Cagliari om de kloof met Juventus binnen de perken te houden.