sieSiena
udiUdinese
Datum: 15/10/2005 18:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Artemio Franchi
Udinese houdt Siena af
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Udinese houdt Siena af
Foto: © SC

Siena moest na een mooie reactie in de tweede helft toch het hoofd buigen voor Udinese, dat weer opklimt in de stand. De ploeg uit Friuli is voorlopig vierde maar alle concurrenten spelen morgen pas.

Udinese heeft zijn overwinning te danken aan een meesterlijke Di Michele, die de eerste drie doelpunten in de partij scoorde. Aan de rust had hij er al twee op zijn teller: in de 26e minuut benutte hij voorbereidend werk van Mauri en vijf minuten later kreeg hij de rebound op een schot van Iaquinta voor de voeten en faalde niet.

Na één minuut in de tweede helft werd 0-2 al 0-3. Di Michele toonde zich sterker dan zijn belager Legrottaglie. Toch gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen. Zeven minuten na de 0-3 laaide de hoop weer op. Chiesa werkte een voorzet van Falsini voorbij doelman De Sanctis. De aansluiting was helemaal een feit toen Bertotto zijn eigen doelman te grazen nam in de 67e minuut: 2-3. Net voor het einde van de 90 minuten verloren de bezoekers Obodo met tweemaal geel en in de toegevoegde tijd zette Siena nog alles op alles maar een doelpunt scoren lukte niet meer.[BA]