juvJuventus
Messina
Datum: 15/10/2005 20:30
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadio Delle Alpi
Del Piero helpt Juve aan zege
Del Piero helpt Juve aan zege
Foto: © SC

Juventus Turijn heeft ook zijn zevende comepitiewedstrijd in de Serie A gewonnen. Dankzij een doelpunt van de herboren Alessandro Del Piero moest Messina met lege handen naar huis.

Door protest van de Juve-aanhang tegen de nieuwe veiligheidsmaatregelen was het stadion in de beginminuten akelig leeg. De Oude Dame kreeg de eerste echte kans, maar Del Piero schoot ze in het zijnet. Halverwege de eerste helft was het wel raak. De kapitein van Juve veroverde de bal op het middenveld, schakelde zijn tegenstander uit en plaatste daarna de bal in de verste hoek. Dit was het sein voor Messina om wakker te schieten en wat meer druk te ontwikkelen die in de eerste helft niet veel opbracht.

De tweede helft startte gelijkopgaand met wat halve kansen aan beide kanten. De beste kans was nog voor David Trezeguet, maar zijn poging belandde tegen het doelhout. In de laatste minuut had Messina via Arturo Di Napoli nog een reuzekans, maar die slaagde erin om vanop korte afstand de bal naast het lege doel van Christian Abbiati te plaatsen.