Stadion: Stadio Carlo Castellani
Inter blijft foutloos
Maarten Vandenabeele

Op de vijftiende speeldag van de Serie A heeft Inter niet de minste krimp gegeven. De Nerazzurri wonnen ruim bij Empoli en staan 7 punten voor op Roma, in afwachting van de Romeinse derby. AC Milan kon alweer niet winnen: in het eigen San Siro vonden de Rossoneri geen opening tegen Torino.

Na een helft stond het in Empoli nog 0-0. De thuisploeg speelde via Almiron 1 kans bijeen. Inter deed hetzelfde dankzij Ibrahimovic. Na een uur spelen schilderde de ingevallen Recoba een vrije trap op het hoofd van Ibrahimovic, die op de lat kopte. De teruggekeerde bal viel tot bij Crespo (foto), die geen genade kende: 0-1. In de 78e minuut verkeek Vannucchi zich en Ibrahimovic snoepte hem de bal af, trapte van ver en zag zijn schot via de paal in doel verdwijnen: 0-2. Kort voor tijd kopte Samuel de zware 0-3 binnen.

AC Milan was weer onmondig voor doel en Torino verdedigde sterk: een logische 0-0 was het gevolg. Een kwartier voor tijd kregen de Rossoneri een strafschop na een dubieuze fout op Gilardino (foto), maar het 'slachtoffer' schoot de elfmeter op de paal. In de slotfase kwamen de Granata nog fel opzetten, Muzzi raakte ook tweemaal het doelkader, maar het bleef bij 0-0.

Fiorentina ging winnen bij Chievo met het kleinste verschil. Mutu kroonde zich tot matchwinnaar toen hij in de 80e minuut de Viola verdiend op voorsprong bracht.

In Atalanta - Messina werd het meest gescoord. De thuisploeg ging de rust in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bombardini. Ferreira Pinto en Doni leken voor een ruime zege te gaan zorgen maar in het slot van de wedstrijd kwamen de bezoekers nog sterk terug: Cordova en Di Napoli brachten de kloof tot 1 doelpunt terug, maar verder raakten de Sicilianen niet.

Nieuwkomer Catania is knap vierde na 1-0 winst tegen Udinese. Spinesi schoot raak in de 77e minuut en doelman Pantanelli hield vervolgens alle pogingen van Udinese tegen.

Ondanks een karrenvracht aan doelkansen bleef Cagliari - Parma steken op 0-0. Ook Sampdoria - Siena eindigde zoals het begon. Bij Siena kreeg Konko rood op 5 minuten van het einde.