Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Palermo weer flitsend

Palermo heeft weer aangeknoopt met de overwinning en deed dat op een overtuigende manier. In de thuiswedstrijd tegen Livorno lieten de Rosaneri geen spaander heel van de bezoekers. Reggina won eerder van Ascoli en staat op 1 punt van zijn tegenstander van vandaag.

De Sicilianen begonnen furieus aan de wedstrijd: na 2 minuten recupereerde Guana de bal op het middenveld en speelde door naar Di Michele, wiens voorzet-schot door Simplicio in doel werd gedevieerd, 1-0. Livorno herstelde na de vroege achterstand het evenwicht, zonder kansen te creƫren. In de 36e minuut prikte Palermo een tweede maal: na een perfecte voorzet van Bresciano klom Amauri op het gepaste moment en kopte de 2-0 binnen. Ook na de pauze liet een uitstekende thuisploeg de greep niet los. In de 79e minuut volgde de 3-0: na samenspel tussen Caracciolo en Pisano belandde de bal bij Simplicio, die uithaalde en zijn schot onder de lat in doel zag belanden.

Reggina komt op 5 punten en heeft de voorlaatste , Ascoli, in het vizier. In het rechtstreekse treffen tussen de 2 degradatiekandidaten leidde de thuisploeg aan de rust verdiend met 1-0 na een doelpunt van Lucarelli. In de slotfase van de wedstrijd kwam Reggina eerst op 2-0, via Amoruso, waarna de bezoekers nog milderden dankzij Pecorari: 2-1.