Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadio Olimpico
Lazio legt Roma over de knie
Maarten Vandenabeele

Lazio won heel overtuigend de stadsderby van een kansloos AS Roma en dat speelt helemaal in de kaart van Inter: de Nerazzurri staan nu 7 punten los in het klassement. Lazio klimt dankzij de driepunter naar de vijfde plaats.

Totti verscheen bij Roma aan de aftrap na een week geheimdoenerij. Lazio kon ook op zijn beste opstelling rekenen: met Mudingayi op het middenveld. Voor de wedstrijd waren er voor het eerst sinds lang geen rellen.

Het eerste doelgevaar was voor de Giallorossi: Totti besloot na 6 minuten over doel, terwijl Mancini vrijstond in scoringspositie. Na 21 minuten ging Rocchi aan de overkant aan de haal, maar Mexes bracht redding. De Biancocelesti loerden vooral op de counter en slaagden erin de geelrode aanvallen te ontmantelen.

Na 23 minuten pakte Totti uit met een zwaar schot, maar Peruzzi ging goed plat. In de 36e minuut was Lazio voor het eerst dichtbij een doelpunt: na een combinatie Rocchi - Mauri twijfelde laatsgenoemde net te lang, zodat de verdediging kon ontzetten. In de 39e minuut kopte Taddei aan de overkant nipt naast.

Op 2 minuten van de rust schudde Doni een mirakelsave uit zijn handschoenen op een kopstoot van Cribari. Een minuut later had hij echter geen verhaal tegen een afstandsschot van Ledesma, dat recht in de winkelhaak verdween: 1-0! (foto)

Pandev verscheen na 4 minuten in de tweede helft alleen voor Doni. De doelman pakte de spits maar scheidsrechter Rosetti zag er geen graten in. Na overleg met zijn assistent veranderde hij alsnog van idee: Doni kreeg geel en Lazio een penalty. Kapitein en specialist Oddo miste niet: 2-0!

Op het uur was het opnieuw alle hens aan dek bij Roma: Rocchi schoot met rechts en de bal likte de paal. Het was slechts uitstel van executie: in de 72e minuut lobde Mauri op de dwarsligger, maar de teruggesprongen bal kwam bij Mutarelli die niet meer kon missen, 3-0!

Het was meteen ook het nekschot voor de Giallorossi, die zich gewonnen gaven. Lazio drong niet verder meer aan.