Stadion: Stadio Olimpico
Roma begaat geen misstap
Maarten Vandenabeele

AS Roma kwam tegen de verwachtingen met de basisploeg aan de aftrap tegen Udinese en pakte de drie punten, waardoor de kloof met de achtervolgers groot genoeg blijft om de concentratie vooral op de Champions League te houden.

Geen Wilhelmsson, Vucinic of Tavano: zij begonnen op de bank. Totti was wel van de partij en na een goed halfuur opende hij de score. Siqueira raakte de bal met de hand in de zone van de waarheid en Roma's kapitein zette de penalty om: 1-0 (foto). 7 minuten na de openingstreffer zette Totti voor vanop links en de inlopende Perrotta kopte binnen: 2-0.

Na de pauze maakte Totti er 3-0 van. Op een vrije trap van De Rossi kopte hij in de 60e minuut voorbij De Sanctis. Even later legde Asamoah de eindcijfers vast: op een hoekschop was hij iets sneller dan Ferrari, 3-1.