Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Lazio op derde plaats
Maarten Vandenabeele

In de schaduw van de 'Derby della Madonnina' klom Lazio naar de derde plaats in het klassement. Palermo en Fiorentina hielden elkaar in evenwicht en onderaan komt Parma op de laatste plaats terecht.

Palermo is zijn riante voorsprong op de achtervolgers helemaal kwijt, maar leverde wel een sterke prestatie tegen ploeg-in-vorm Fiorentina. In een mooie eerste helft, met kansen over ene weer, begon thuisploeg Palermo het sterkst. Brienza kreeg een huizenhoge kans, maar alleen voor doel schoot hij hoog over. In de 33e minuut kwamen de Viola op een gecontesteerde manier aan de leiding: Mutu omspeelde een verdediger en schoot langs Fontana, 1-0, maar tijdens de actie lag thuisspeler Guana wel geblesseerd op de grond. Ondanks furieus protest van de Rosaneri, wat leidde tot de uitsluiting van trainer Guidolin, die het erg aan de stok kreeg met Fiorentina-coach Prandelli, gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in. Halfweg de tweede helft werd Zaccardo uitgesloten met tweemaal geel, maar toch sleepten de Rosaneri nog een punt uit de brand: een persoonlijke actie van invaller Cavani (foto) zorgde voor de 1-1.

Lazio had het niet onder de markt met Reggina maar won toch. Tedesco bracht Reggina 1-0 voor, maar in de slotminuut van de eerste helft sloegen de Biancocelesti tweemaal keihard toe: eerst Manfredini met de 1-1 en daarna Pandev met de 1-2. Met een schitterend doelpunt van Foggia stond de stand in de 65e minuut weer in evenwicht, maar een derde Lazio-doelpunt, van Makinwa, betekende het einde voor Reggina: 2-3.

Empoli verloor dure punten tegen Livorno. Een rode kaart voor bezoeker Pasquale en doelpunten van Pratali en Almiron zorgden voor een veilige 2-0 bij de rust. Rezaei scoorde de aansluitingstreffer en in de blessuretijd graaide Lucarelli, met een vrije trap, nog een puntje mee voor Livorno.

Ascoli (foto) is niet meer alleen laatste na een 0-1 overwinning bij Siena. Een own goal van Bertotto, na 22 minuten, brengt Ascoli op gelijke hoogte van Parma.

Dat Parma ging gelijkspelen bij Atalanta Bergamo. Defendi bracht de thuisploeg kort na de pauze 1-0 voor en pas in de slotminuten kwamen de Gialloblu, dankzij Coly, langszij: 1-1.

Torino boekte een belangrijke overwinning tegen Catania. Rosina werd de matchwinnaar: de kale spelmaker van de Granata scoorde het enige doelpunt. Na de 1-0 kreeg Caserta nog een gouden mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij faalde.

Chievo en Messina hielden elkaar in evenwicht. Messina moest al vlug in de tweede helft met 10 verder na tweemaal geel voor Rea. Sammarco verzilverde het numerieke overwicht maar een penalty van Rigano bezorgde de Sicilianen toch nog een punt.