Datum: 11/03/2007 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter de sterkste ploeg in Milaan
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Inter de sterkste ploeg in Milaan
Foto: © SC

Inter heeft zich na een sterke tweede helft voor de tweede keer dit seizoen voor de titel van 'ploeg van de stad' toegeëigend. De Nerazzurri kwamen terug na een achterstand. Voor Milan was het een pijnlijke nederlaag met het oog op Champions League-voetbal volgend seizoen.

Bij Inter kreeg Ibrahimovic (foto) het gezelschap van Crespo. Ronaldo nam het alleen in de spits op tegen zijn ex-ploeg.  Bij elke baltoets werd de Braziliaan genadeloos uitgefloten door het Inter-publiek.

De beginfase bracht niet veel teweeg: beide ploegen keken de kat uit de boom. Crespo kreeg de eerste kans, na gestuntel van Bonera, maar hij mikte op Dida. Mancini kreeg al vlug een tegenslag te verwerken, want na een kwartier spelen moest Grosso naar de kant met een blessure. Maxwell kwam in zijn plaats.

Milan kreeg rond de 20e minuut een dubbele kans, maar eerst werd het schot van Ronaldo afgeblokt en in de herneming trapte Oddo volledig verkeerd. Na mistasten van Jankulovski aan de overkant kreeg Crespo een goede kans, maar de Argentijn leek te verbaasd over de plotse kans. Inter groeide en op een voorzet van Burdisso kopte Crespo rakelings naast. Ook Figo kwam dicht bij het openingsdoelpunt, maar zijn schot ging net naast.

In de 40e minuut nam Milan verrassend de leiding: Gattuso speelde door naar Ronaldo, die omspeelde Maxwell en schoot in de hoek, voorbij Julio Cesar, binnen, 0-1!

Na de rust werd het bijna 0-2, toen Gattuso net naast besloot op aangeven van Ronaldo. Crespo werd na 9 minuten vervangen door Cruz en die stond nog maar net op het veld, toen Dida het schot van Ibrahimovic niet kon klemmen: 'El Jardinero' was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten, 1-1. Kort daarop scoorde Cruz bijna opnieuw, maar zijn hieltje ging net over.

In de 75e minuut verloor Jankulovski de bal. Cruz ging ermee vandoor en bediende centraal voor doel Ibrahimovic, die de bal voorbij Dida kreeg: 2-1. 

In de resterende tijd kwam de Inter-defensie niet meer in de problemen, ondanks de inbreng van Gilardino en Gourcuff.