Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan kan thuis niet meer winnen

AC Milan slaagde er opnieuw niet in thuis een overwinning te boeken: de Rossoneri konden deze competitie nog geen enkele thuiswedstrijd tot een goed einde brengen, ook dit keer tegen Torino niet. Fiorentina blijft het dan weer erg goed doen: Lazio werd nog wat dieper in de put geduwd.

Aan kansen geen gebrek in San Siro: voor de rust kreeg de thuisploeg een viertal uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Seedorf zette voor tot bij Gilardino, die een attente Sereni op zijn weg vond. Enkele minuten later volgde een nieuwe aanval met dezelfde protagonisten, maar 'Gila' schoot naast. Een grondscherend schot van Kakà likte de paal en kort voor de pauze redde Sereni tweemaal op pogingen van Gilardino en Pirlo. Torino hield ternauwernood stand.
Na de onderbreking probeerde Milan verder, maar de afweer van de Granata vertoonde geen barsten. Ambrosini claimde een penalty na contact met Natali, maar scheidsrechter Tagliavento liet verderspelen. Bij de bezoekers liet een bedrijvige Di Michele zich enkele malen opmerken, maar Dida beging geen fouten. Pirlo kwam nog dichtbij de 1-0 maar zijn schot miste net de goede richting en ook de ingevallen Inzaghi kreeg de bal niet voorbij Sereni, na opnieuw subliem voorbereidend werk van Seedorf.

Fiorentina wordt voorlopig tweede na een 0-1 overwinning bij Lazio. Na mistasten van Ballotta kwamen de Viola na 19 minuten op voorsprong: de doelman probeerde na een terugspeelbal van Cribari een hoekschop te vermijden, maar bracht daardoor Pazzini in scoringspositie en de jonge aanvaller faalde niet. Na de pauze bracht Rossi Mudingayi in het veld (68e minuut), maar ook hij kon het tij niet keren. Pazzini kwam eerst nog heel dicht bij de 0-2, maar miste oog in oog met Ballotta en aan de overkant toonde Frey zich in een rechtstreeks duel de betere van Rocchi. De thuisploeg verloor in de extra tijd Mutarelli met tweemaal geel.