Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadio Carlo Castellani
Roma verspeelt dure punten
Maarten Vandenabeele

AS Roma heeft de kans verkeken om mee aan kop te komen in de Serie A: de Romeinen lieten zich op de valreep nog remonteren door Empoli. Ook in de andere wedstrijden kregen we bijna telkens een gelijkspel: enkel Atalanta en Sampdoria konden hun wedstrijd winnen.

Na de eerste helft was er nochtans geen vuiltje aan de lucht voor ene oppermachtig Roma: dankzij doelpunten van Giuly en Brighi gingen de Giallorossi met een geruststellende 0-2 rusten. De thuisploeg kon niets inbrengen tegen de Romeinse suprematie en mocht blij zijn dat de achterstand maar 2 doelpunten was.
Halverwege de tweede helft kwam Empoli vanuit het niets terug in de wedstrijd: Vannucchi ging voorbij twee belagers en haalde onhoudbaar uit vanop 25 meter: 1-2. De thuisploeg begon erin te geloven en doelman Doni kreeg steeds meer werk op te knappen. Tegen een sublieme vrije trap van Giovinco (foto, rechts) had hij echter geen verhaal: 2-2 in de 91e minuut.

Spektakel op overschot in Genua: thuisploeg Genoa en Palermo hielden het na een aangenaam kijkstuk op een 3-3 gelijkspel. Al na 8 minuten kwamen de Sicilianen 0-1 voor dankzij Cavani. De Rossoblu kregen genoeg kansen om gelijk te maken, maar doelman Fontana keepte uitstekend. Na de pauze lukte het wel: Leon draaide de rollen in zeven minuten tijd om: van 0-1 naar 2-1. Palermo moest komen en kende succes in de 76e minuut: Brienza kopte de 2-2 voorbij Rubinho. Borriello leek de thuisploeg de zege te bezorgen maar in de extra tijd sleepte Amauri nog een punt uit de brand voor de Rosaneri.

Ook in Napoli - Reggina kregen we een doelpunt in de slotseconden. Vigiani trapte de bezoekers verrassend op voorsprong na 54 minuten, maar Lavezzi (foto, links) voorkwam een thuisnederlaag: 1-1, een mooi debuut voor nieuwe Reggina-coach Ulivieri alvast.

Parma - Siena kende eveneens een opwindend slot: Corradi bracht de Gialloblu aan de leiding na 23 minuten maar niet veel later stelde De Ceglie gelijk. Matteini scoorde de 2-1 zo’n tien minuten voor tijd, maar na een slotoffensief moesten de Parmezanen toch nog een puntendeling toestaan: Galloppa’s schot werd van richting veranderd door verdediger Rossi en verdween in doel, 2-2.

Sampdoria herpakte zich na de 0-5 blamage van vorige speeldag tegen Milan. In Cagliari boekten de Blucerchiati een knappe 0-3 winst. Volpi, Caracciolo en Maggio stelden de zege al voor de rust veilig. De rode kaart voor Pieri in de 65e minuut, na een brutale overtreding op Foggia, bracht de overwinning niet meer in gevaar.

Langella was de held van de dag voor Atalanta, dat dankzij zijn twee doelpunten won bij Catania. De tegentreffer van Spinesi, zijn eerste dit seizoen, was niet meer dan een eerredder.

Livorno en Udinese kwamen niet tot scoren: 0-0.