juvJuventus
intInter Milaan
Datum: 04/11/2007 20:30
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadio Delle Alpi
Evenwicht tussen Juve en Inter
Evenwicht tussen Juve en Inter
Foto: © SC

Een felbevochten Derby d'Italia leverde geen winnaar op. Na een mooie wedstrijd, op het scherpst van de snee, deelden Juventus en Inter de punten.

Ranieri startte met Palladino in plaats van de pas herstelde Camoranesi. Bij Inter werd Ibrahimovic geflankeerd door Cruz, al vijfmaal succesvol tegen Buffon.

Thuisploeg Juve startte het best: na 8 minuten ging Del Piero (foto) neer in de zestien na een duel met Samuel en de bal kwam tot bij Zanetti, wiens schot net op tijd werd afgeblokt.

Inter speculeerde op de snelle tegenaanval en Figo toonde zich met enkele snedige versnellingen. Ibrahimovic, die de hele wedstrijd werd uitgefloten door het thuispubliek, kwam niet los van zijn bewaker Chiellini. De Interspelers hadden het moeilijk met de perfect werkende buitenspelval van de Bianconeri.

Juventus kwam opnieuw dicht bij de openingstreffer bij een vrije trap van Del Piero. Links schuin voor doel mikte de kapitein naar de dichtste benedenhoek, maar Julio Cesar was op tijd om de bal weg te boksen. Nedved, pas op het nippertje fit verklaard, schoot daarna enkele keren wild en overhaast naar doel.

In de 39e minuut nam Cruz (foto, links van Zanetti) een bal in het midden met de borst mee en na een krachtige versnelling trapte hij het leer rechts naast Buffon in doel: 0-1. Enkele ogenblikken later kon Ibrahimovic er 0-2 van maken, maar Chiellini was net op tijd terug.

Na de pauze was de eerste kans weer voor Juve: een vrijstaande Trezeguet schoot de bal naar de sterren.

Na een vrije trap van Chivu, die Buffon niet onder controle kreeg, kon de goed gevolgde Cambiasso de bal tegen de netten trappen, maar de Argentijn stond buitenspel: het feestje voor Inter ging niet door.

Ranieri moest gokken en haalde Nedved en Del Piero van het veld voor Iaquinta en Camoranesi. Mancini zag mogelijkheden op de counter en bracht de aalvlugge Suazo voor Cruz. Een geblesseerde Figo werd vervangen door Burdisso.

Het plannetje van Mancini leek te werken: Ibrahimovic en Suazo waren dicht bij de 0-2, maar Buffon hield de Oude Dame overeind.

Camoranesi pakte halfweg de tweede speelhelft uit met een weergaloze slalom, speelde door naar Iaquinta, die probeerde door te steken naar Trezeguet, maar Cordoba zat er tussen. De bal caprioleerde richting doel en Julio Cesar moest de bal over zijn doel boksen.

In de 77e minuut kwam Juve langszij: een scherpe voorzet werd door Iaquinta met de kop afgelegd voor de aanstormende Camoranesi, wiens schot het scheenbeen van Samuel schampte en zo doelman Julio Cesar kansloos liet.

In de slotfase kwam Inter wat meer opzetten, maar ook aan de overkant bleef het opletten: Samuel blokte een schot van Iaquinta uitstekend af.

Door de puntendeling blijft Inter leider: de Nerazzurri hebben 2 punten voorsprong op Fiorentina en 3 op Roma. Juventus is vierde, met 4 punten achterstand.