Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Inter en Roma maken geen fout

Inter en Roma lieten zich niet verrassen op de dertiende speeldag van de Serie A, al hadden beide grootmachten weinig overschot.

Inter, zonder een uit voorzorg aan de kant gehouden Ibrahimovic, nam vrij vlug de leiding tegen Atalanta. Na een knappe 1-2 met Cruz opende Suazo de score: 1-0. In de 30e minuut trapte de Hondurees op doel: de bal kaatste op de paal tot bij Cruz, die niet aarzelde en voor de 2-0 zorgde. De bezoekers uit Bergamo waren nog niet uitgeteld: 9 minuten na de 2-0 pakte Floccari uit met een weergaloos schot: 2-1.
In de tweede helft kon het publiek zich nog verwarmen aan de rentree van Materazzi, na een lange revalidatie. Enkele minuten voor tijd schreeuwden de bezoekers om een penalty na contact tussen Maxwell en Pinto, maar scheidsrechter Banti zag er geen fout in. De gefrustreerde Inzaghi pakte daarop nog twee gele kaarten, zodat Atalanta de wedstrijd met zijn tienen beëindigde.

Zonder een karrenvracht geblesseerden kon AS Roma toch nog de volle buit pakken bij Genoa, zij het pas in de absolute slotfase. Voor de rust hadden de Giallorossi veel balbezit, maar kansen waren op een hand te tellen. Tonetto kreeg de mooiste moeglijkheid, maar hij miskeek zich wat op een strakke voorzet van Pizarro. De thuisploeg toonde zich met Borriello, maar zijn schot werd door Doni afgeweerd.
Na de pauze kregen we zowat hetzelfde spelbeeld. Rubinho had een prima redding in huis op een kopstoot van Vucinic: hij hield de bal via de lat uit doel. In de allerlaatste minuut gingen de Romeinen toch met de drie punten lopen: Panucci stond moederziel alleen in de zestien en kopte binnen, 0-1.