Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juventus overtuigend naar plaats 2
Maarten Vandenabeele

Na een eenvoudige en ruime zege tegen Palermo heeft Juventus zich naar een gedeelde tweede plaats gehesen in de Serie A. De Bianconeri hebben 3 punten achterstand op leider Inter, dat wel nog een wedstrijd minder speelde.

Ranieri liet opnieuw Del Piero op de bank, ten voordele van Trezeguet en Iaquinta. Bij de Rosaneri kreeg Agliardi in doel de voorkeur op Fontana.

Juventus startte sterk en na 3 minuten moest Agliardi de meubels redden op een krachtig schot van Iaquinta. De thuisploeg nam vervolgens wat gas terug maar even voor het halfuur werd de score toch geopend: Legrottaglie zette voor en met een halve omhaal bracht Trezeguet zijn persoonlijke teller op 11 en de stand op 1-0. In de 41e minuut werd het 2-0: Iaquinta won een luchtduel van Barzagli en rondde keurig af.

Na de pauze maakten de bezoekers weinig klaar en de thuisploeg werd dan ook nauwelijks verontrust. De wissels van Ranieri leverden wel spektakel op: de pas ingevallen Del Piero krulde in de 71e minuut een vrije trap binnen (3-0) en de ook net ingebrachte Marchionni zette, op assist van Del Piero, met een diagonaal schot de zware 4-0 op het bord. In de extra tijd kreeg Juventus nog een strafschop, na een lichte fout op Nedved. Del Piero zette de forfaitcijfers op het bord: 5-0.