Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Evenwicht tussen Milan en Juventus
Maarten Vandenabeele

Milan en Juventus konden, in de topper van de veertiende speeldag in de Serie A, geen afstand nemen van elkaar. Omdat beide doelmannen op een erg hoog niveau acteerden, bleef het 0-0.

In een bijna volgepakt San Siro keken de beide toppers elkaar vanavond in de ogen. Ranieri liet Del Piero toch op de bank: hij koos voor een 4-4-2 met Salihamidzic rechts op het middenveld. Milan begon zoals aangekondigd: met Gilardino in punt.

De wedstrijd begon aan een hoog tempo en op de eerste grote kans was het 12 minuten wachten. Zanetti speelde door naar Trezeguet en de Fransman mikte de bal op de paal.  Het spel ging verder goed op een neer, zonder grote kansen evenwel. De weinige mogelijkheden voor doel waren voor de bezoekers, maar Dida had geen problemen met een schot van Iaquinta en Nedved besloot met een slap schot na een mooie ren.

Na de pauze kregen de toeschouwers onmiddellijk twee acties voor doel: eerst hield Dida een pegel van Salihamidzic uit doel en kon Oddo zich nog net in de baan van het schot van Nedved gooien. Aan de overkant redde Buffon meesterlijk op een strak schot van Kakà. Gilardino scoorde in de herneming, maar hij stond buitenspel dus het feest ging niet door. Daarop kregen we enkele vrije trappen van Pirlo en ook eentje van Iaquinta, maar beide defensies toonden zich onkreukbaar. Naarmate de tweede helft vorderde, ging het spelpeil naar beneden, de vele wissels ten spijt. In de 89e minuut kroonde Maldini zich bijna nog tot de held, maar zijn afstandsschot ging nipt over.

Het bleef bij 0-0, waar beide ploegen niet veel mee opschieten.

Eerder op de avond won Sampdoria vrij eenvoudig van Reggina. Bellucci, Sammarco en nogmaals Bellucci zorgden voor een klinkende 3-0. Bij de bezoekers werden Lanzaro en coach Ulivieri met rood weggestuurd.