Topweekend in Italië

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Topweekend in Italië
Foto: © SC

De veertiende speeldag is er eentje om duimen en vingers van af te likken: alle topploegen ontmoeten elkaar. Fiorentina ontvangt Inter, Juventus gaat op bezoek bij Milan en Roma kijkt Udinese in de ogen.

Milan kan voorlopig nog niet bij de toppers in deze jaargang worden gerekend, maar de affiche Milan - Juventus spreekt uiteraard het meest tot de verbeelding op deze speeldag. Thuisploeg Milan, dat het dit seizoen erg moeilijk heeft in eigen stadion, zal in ieder geval geen Turijnse tifosi moeten vrezen. De Juventini worden niet in het stadion toegelaten.
Ancelotti kreeg slecht nieuws van Ronaldo: de Braziliaan is alweer geblesseerd en mist zeker de clash van zaterdag. Voor het overige is iedereen fit. Toekomstig Gouden Bal Kakà (foto) krijgt wellicht Gilardino voor zich. Gila houdt Inzaghi op de bank.
Ranieri wil de drie punten en zal wellicht weer met een tridente aantreden: Del Piero lijkt dit keer wel zeker van een basisplaats, ook al omdat Camoranesi er wegens blessure zeker niet zal bijzijn, net zoals Grygera. Chiellini is terug uit schorsing en verdringt Criscito weer naar de bank.

In een nu al uitverkocht Stadio Franchi ontvangt Fiorentina leider Inter. Prandelli leidde vandaag voor het eerst, sinds de dood van zijn vrouw, weer de trainingen en zag dat Mutu speelklaar raakt. De Roemeen stond drie weken aan de kant met een spierblessure. Ook Ujfalusi is net op tijd hersteld. Draaischijf Montolivo is geschorst: zijn plaats wordt ingenomen door Kuzmanovic.
Mancini neemt nog niet het risico om Materazzi te laten starten in de topper. Samuel (foto) blijft zo in de ploeg. Op het middenveld lijkt Jimenez aan de aftrap te komen, in steun van Ibrahimovic en Cruz.

Roma is na de makkelijke overwinning in Kiev boordevol vertrouwen, maar krijgt met Udinese een reuzendoder over de vloer: de Bianconeri gingen al winnen in Turijn en in Firenze. In Milaan tegen Inter werd gelijkgespeeld. De Giallorossi zullen dus op hun hoede moeten zijn. Nog steeds geen Totti bij de Romeinen, maar Vucinic bewees nu al enkele keren dat hij een waardige vervanger is. Zeker geen Perrotta en Aquilani op het middenveld en ook Pizarro en De Rossi sukkelen met kwaaltjes, zodat Spalletti misschien nog moet gaan sleutelen. In de verdediging is Mexes wel terug.
Marino, coach van Udinese, (foto) moet ook schuiven: Felipe kreeg op de vorige speeldag rood en is dus geschorst. Linksmidden Dossena is hoogst twijfelachtig, zodat Mesto, nog niet 100%, vermoedelijk een vervroegde rentree zal moeten maken. Voorin minder zorgen voor de trainer: Di Natale is weer klaar om brokken te maken.

De andere wedstrijden van de veertiende speeldag:

Sampdoria - Reggina
Atalanta - Napoli
Cagliari - Livorno
Catania - Palermo
Parma - Empoli
Siena - Lazio
Torino - Genoa
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties