Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadio Delle Alpi
Inter wint en loopt uit op Roma
Maarten Vandenabeele

Inter won opnieuw bijzonder overtuigend en loopt weer wat verder weg van de concurrentie: eerste achtervolger Roma won niet in Livorno. Juventus won wel, net als Udinese. In de degradatiestrijd haalde Empoli zwaar uit tegen directe concurrent Cagliari.

Inter had het bijna een helft knap lastig met Torino, maar in de 38e minuut vonden de Nerazzurri toch een opening: Comotto tackelde op de bal, maar nam ook Ibrahimovic (foto) mee en dat was voor scheidsrechter Saccani voldoende voor een penalty. De Zweed zette de elfmeter zelf om: 1-0. Daarvoor kwam Inter enkele keren goed weg op pogingen van Rosina en Ventola.
Na de pauze ging het heel wat makkelijker: voordat er 8 minuten waren gespeeld, hadden Cruz, op voorzet van Chivu, en Jimenez, met een afstandsschot, de stand op 3-0 gebracht. Natali zorgde bijna voor een eerredder, maar zijn inzet strandde op de dwarsligger. Een kwartier voor tijd legde Cordoba de eindstand vast: 4-0.

AS Roma ziet de achterstand op de leider groeien tot 5 punten. De Giallorossi kwamen al na 5 minuten op voorsprong, na een kopbalgoal van De Rossi (foto), maar een minuut later bracht Tristan de stand in evenwicht: 1-1. Roma kreeg vervolgens nog heel wat kansen, maar Amelia kon niet worden verslagen. Juan raakte nog de deklat, maar het bleef dus 1-1.

Juventus won met het kleinste verschil van Atalanta dankzij een laat doelpunt van Nedved. De Tsjech snelde in de 86e minuut langs zijn verdediger en draaide de bal voorbij doelman Coppola. De overwinning was verdiend, want vooral in de eerste helft speelde Juve een aantal mooie kansen bijeen.

Udinese blijft vierde na een zwaarbevochten zege tegen Sampdoria. De thuisploeg kwam op voorsprong in de 23e minuut dankzij Di Natale. Nog voor de pauze keerde Samp de situatie om: Bellucci op strafschop en Maggio zorgden voor 1-2 bij de pauze. Quagliarella, vorig seizoen nog de grote man bij Sampdoria, besliste in de tweede helft de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Eerst scoorde hij de 2-2 van dichtbij en met een fantastisch schot op enkele minuten van het einde bracht hij de thuisaanhang het delirium nabij: 3-2. Bij Sampdoria leverde Cassano eindelijk nog eens een kanppe prestatie, al volstond het niet voor een positief resultaat.

Empoli behaalde een ruime en belangrijke zege tegen Cagliari dankzij spits Pozzi (foto): de aanvaller scoorde viermaal en had dus een bijzonder groot aandeel in de 4-1 overwinning. Conti scoorde op het eindnog tegen, maar dat verhinderde niet dat Cagliari steeds meer afgezonderd op de laatste plaats blijft.

Siena boekte een belangrijke overwinning bij Genoa. Frick, Loria en nogmaals Frick zorgden al na 24 minuten voor een 0-3 voorsprong, na geklungel in de thuisverdediging. Figueroa kon pas in de slotminuut de pil ietwat vergulden: 1-3.