Windstilte aan de top?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Windstilte aan de top?
Foto: © SC

Na het wapengekletter tussen de topteams op de veertiende speeldag, kondigt de vijftiende speeldag zich minder spectaculair aan. Inter, Roma en Juventus hebben een haalbare kaart, Fiorentina kan het wel moeilijk krijgen in Palermo.

Inter ontvangt Torino. Niemand verwacht dat de Nerazzurri zich zullen laten verrassen. Inter kan nog steeds niet rekenen op een hele rist geblesseerden, maar met de brede kern is dit nog steeds geen groot probleem. Misschien komt Materazzi (foto) voor het eerst sinds heel lang nog eens aan de aftrap, want Samuel, die hem perfect verving, is geschorst. In de aanval wisselen de partners van Ibrahimovic elkaar af: Cruz, Suazo of Crespo mag hopen op een basisstek. Jimenez blijft achter de spitsen staan, na zijn geode prestaties van de voorbije weken. Torino-coach Novellino hoopt dat Recoba het ongelijk van Inter wil bewijzen door hem van de hand te doen. De Uruguayaan start wellicht, wat ook betekent dat Di Michele of Rosina op de bank belandt. De Granata wonnen nog maar twee keer dit seizoen, maar zijn ook moeilijk te verslaan: slechts driemaal beet Torino in het zand.

AS Roma hoopt in het spoor van Inter te blijven en daarom moet Livorno geklopt worden. Spalletti kon met Roma nog niet winnen in Livorno en hoopt dat dit keer wel te kunnen met dezelfde elf die woensdag pas Cagliari versloegen. Wellicht voert de coach geen wissels door: Vucinic en Totti staan zo weer samen in de ploeg. Thuisploeg Livorno rekent weer op spits Tavano, de jongste weken in een uitstekende vorm.

Juventus neemt het in het Stadio Olimpico op tegen Atalanta. De tot nu toe minder gebruikte spelers mochten donderdag in de Coppa Italia het ongelijk van Ranieri bewijzen, maar slaagden daar niet in: Almiron en Tiago staan zo goed als zeker niet in de ploeg. Del Piero (foto) hield wat ongemakjes over aan de bekerwedstrijd, zodat hij zodag alweer vanaf de bank zal toekijken, ten voordele van Iaquinta. Voor Camoranesi komt de wedstrijd nog te vroeg.
Bij Atalanta nog altijd geen Zampagna: de makkelijk scorende spits wordt nog steeds uit de kern geweerd.

Fiorentina, de laatste wedstrijden in wat mindere doen, heeft een zware trip naar Palermo voor de boeg. De laatste onderlinge confrontatie eindigde in het voordeel van de Viola na een omstreden doelpunt van Mutu, die scoorde nadat een Palermitaan geblesseerd was blijven liggen. Beide coaches zijn er nog/opnieuw en hadden toen een felle woordenwisseling. Guidolin liet al verstaan Prandelli gewoon een hand te zullen geven. Ujfalusi en Vieri zijn onbeschikbaar bij de bezoekers en bij de Rosaneri keert Miccoli terug, tegen zijn ex-ploeg.

Reggina - Milan wordt pas in 2008 gespeeld, omdat de selectie van Milan al afgereisd is naar het WK voor clubs.

De andere wedstrijden van de vijftiende speeldag:
Lazio - Catania
Empoli - Cagliari (nu al een degradatietreffen tussen 2 van de 4 rode lantaarns)
Genoa - Siena
Udinese - Sampdoria
Napoli - Parma
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties