Stadion: Stadio Renzo Barbera
Fiorentina verliest alweer
Maarten Vandenabeele

Fiorentina zit duidelijk in een mindere periode: de Viola verloren van Palermo en mogen nu de laatste titelambities wel opbergen. Lazio klimt wat uit het dal na een zege tegen Catania.

Thuisploeg Palermo kwam vroeg op voorsprong: na 17 minuten bediende Amauri zijn spitsbroeder Miccoli, die doorging en Frey klopte: 1-0. Via Migliaccio versierde de thuisploeg nog een goede kans voor de pauze. De bezoekers konden enkel dreigen via Montolivo.
Halfweg de tweede helft zat Fiorentina al door de wissels heen toen Gamberini geblesseerd uitviel: de Viola moesten met zijn tienen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet: het was Palermo dat er zo'n tien minuten voor tijd 2-0 van maakte. Simplicio was de killer van dienst.

Lazio won met dezelfde cijfers van Catania. Rocchi opende na 8 minuten de score. De 1-0 bleef lang op het bord. In de slotfase kreeg eerst Spinesi van Catania rood, waarna Pandev de eindstand vastlegde: 2-0.