Cagliari stopt Inter niet af
Maarten Vandenabeele

Ook Cagliari, rode lantaarn in de Serie A, is er niet in geslaagd Inter een halt toe te roepen. De Nerazzurri wonnen en lopen 7 punten uit op eerste achtervolger Roma.

De geschorste Ibrahimovic was niet inzetbaar: Crespo, Cruz en Suazo speelden alledrie in de spits. Bij Cagliari geen Foggia: de revelatie van het seizoensbegin is uit de selectie gezet na onfrisse praktijken, waarbij hij ploeggenoot Marchini in elkaar liet slaan door enkele vrienden.

Inter nam uiteraard de wedstrijd in handen, maar openingen waren moeilijk te vinden. Crespo kreeg de beste kans voor de leider en Chivu raakte het doelhout, maar ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd: Acquafresca en Conti konden doelman Julio Cesar bedreigen.

Nadat Suazo nog onbegrijpelijk had gemist, op enkele meter voor een leeg doel, brak Cruz in de 57e minuut het verzet van de Rossoblu. De Argentijn vloerde doelman Marruocco met een onhoudbaar schot: 0-1. 10 minuten voor affluiten was de wedstrijd gespeeld: Cordoba zag zijn kopstoot gered door Marruocco, maar Suazo was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken: 0-2.