Juventus te sterk voor Lazio
Maarten Vandenabeele

Juventus heeft nog eens gewonnen op verplaatsing: in Rome versloegen de Bianconeri Lazio. Udinese verloor eerder op de avond verrassend bij Catania.

De grieperige Iaquinta viel af bij Juventus, waardoor Del Piero (foto, links) aan de aftrap kwam. Lazio recupereerde op de valreep de twijfelachtige Ledesma en Pandev.
De bezoekers namen onmiddellijk de wedstrijd in handen. Op de eerste grote kans was het 14 minuten wachten: een vrije trap van Del Piero werd door Chiellini net over doel verlengd. Gaandeweg kwam de thuisploeg ook meer opzetten: Pandev vuurde af en Buffon redde maar kon de bal niet vasthouden. Zijn verdediging hielp hem echter uit de nood. Mauri trapte even later op de rand van de kleine rechthoek over. In de 29e minuut kwam de Oude Dame 0-1 voor: op een hoekschop van Del Piero trapte Salihamidzic van dichtbij naar doel en via Trezeguet (foto, rechts) verdween de bal tegen de netten. De Fransman kreeg de treffer op zijn naam. lang kon Juve niet van de voorsprong genieten, want in de 36e minuut bereikte een voorzet van Mutarelli het hoofd van Pandev, die niet meer kon missen: 1-1.
Ranieri bracht bij de pauze Tiago in het veld voor Nedved, die na een botsing met Scaloni niet meer verder kon. Hij zag hoe zijn ploeg direct weer de leiding nam: op de tegenaanval liet Del Piero doelman Ballotta kansloos met een diagonaal schot, 1-2. Rocchi had de 2-2 aan de voet, maar Buffon veegde zijn poging nog uit doel. Op een nieuwe counter bracht Del Piero de stand na 71 minuten op 1-3. Lazio gaf zich nog niet gewonnen en Siviglia miste onbegrijpelijk van dichtbij. In de extra tijd bracht Pandev, opnieuw met een kopstoot, de stand op 2-3, maar dichter kwamen de Biancocelesti niet meer.

Met een vroeg en een laat doelpunt van Mascara won Catania met 2-0 van Udinese, dat daardoor de kans laat liggen om voorin te blijven meedraaien. Na deze speeldag blijft Udinese sowieso vierde, maar de achterstand op Inter kan oplopen tot 12 punten.