Kan Inter de kloof vergroten?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Kan Inter de kloof vergroten?
Foto: © SC

Op de zestiende speeldag van de Serie A staan Juventus en Roma voor moeilijke uitwedstrijden. Leider Inter kan misschien profiteren, want de Nerazzurri gaan op bezoek bij hekkensluiter Cagliari.

Cagliari kon in de Coppa Italia eindelijk nog eens winnen (1-0 tegen Sampdoria) maar het is vooral in de Serie A dat er dringend punten moeten worden gepakt. De Rossoblu dreigen helemaal in het degradatiemoeras verstikt te raken. Inter is natuurlijk niet meteen de meest geschikte tegenstander om vertrouwen op te doen, maar de Sardiniërs hebben niets te verliezen. De hoop van de tifosi rust vooral op Acquafresca: de jonge aanvaller kwam als pasmunt voor de transfer van Suazo naar Inter en liet dit seizoen al knappe dingen zien.
Inter zag ook Jimenez uitvallen, waardoor Pele op een basisplaats mag hopen. Ibrahimovic zit een gele schorsingsdag uit, zodat de kans vergroot dat Suazo tegen zijn ex-ploeg aan de aftrap komt. De Hondurees ligt in balans met Crespo (foto) en Cruz.

AS Roma is kwetsbaar op verplaatsing en Torino wil dringend komaf maken met het geringe aantal overwinningen tot nu toe (2). Coach Novellino heeft weinig blessurezorgen, waardoor Recoba wellicht weer naast de ploeg valt, ten voordele van Di Michele en Rosina, die in steun van diepe spits Ventola zullen opereren.
Bij de Giallorossi is Taddei geschorst. Vucinic komt zo weer in de ploeg, op de flank.

Juventus trekt naar het Stadio Olimpico, opnieuw zonder supporters, waar het Lazio partij geeft. De thuisploeg is na dinsdag Europees uitgebekerd en moet in de Serie A dringend het blazoen oppoetsen. Ledesma en Pandev (foto) misten de laatste training en zijn hoogst twijfelachtig. Ook Zauri kampt met een blessure.
Ranieri zag deze week Camoranesi weer uitvallen, tot februari, waardoor Marchionni de rechterflank mag bestrijken. Voorin lijkt Del Piero weer af te stevenen op een plaats op de bank.

Udinese gaat op bezoek bij Catania. De thuisploeg is ernstig verzwakt na de schorsing van doelpuntenmaker Spinesi. Mascara staat daardoor centraal voorin.
Marino mist enkel de geschorste Dossena en kan weer uitpakken met het koningskoppel Quagliarella - Di Natale.
Fiorentina moet zich wat herpakken en dat wordt niet eenvoudig in Genua. Thuisploeg Sampdoria maakte op de vorige speeldag ei zo na Udinese punten afhandig en kan vooral rekenen op een herboren Cassano. Het enfant terrible lijkt nu echt op de weg terug en hoopt nog een plaats te bemachtigen bij de Italiaanse selectie voor het EK.
Fiorentina zag doelman Frey met een ernstige knieblessure uitvallen: een serieuze tegenvaller voor de Viola, want de Franse doelman keepte nooit beter dan dit seizoen. Lupatelli (foto) neemt de handschoenen over. Ujfalusi is ook nog onbeschikbaar, maar voor de rest is iedereen paraat, wat ook betekent dat Vanden Borre niet in de selectie voorkomt.

Milan - Livorno wordt pas in februari afgewerkt. De Rossoneri strijden zondag immers tegen Boca Juniors om de titel van wereldkampioen.

De andere wedstrijden van de zestiende speeldag:

Atalanta - Palermo
Empoli - Genoa
Parma - Reggina
Siena - Napoli
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties