Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan wint thuis voor het eerst

AC Milan heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. Na een spektakelstuk werd Napoli met 5-2 verslagen.

Milan startte met Ronaldo, Kakà en de jongeling Pato vooraan. De 18-jarige Braziliaan maakte zijn langverwachte debuut voor de Rossoneri.

Na een kwartier speelde Pirlo door naar Ronaldo, die naar doel schoot. Doeman stovini kon de bal niet uit zijn doel houden: 1-0. De bezoekers lieten echter niet begaan en nog voor het halfuur stond het alweer gelijk: op een snedige tegenaanval bediende Lavezzi Sosa, die scoorde: 1-1. Nauwelijks drie minuten na de 1-1 stond Milan alweer op voorsprong: Pato vuurde tweemaal na elkaar, telkens kon Iezzo redden, maar op een poging van Seedorf moest het sluitstuk van Napoli zich toch gewonnen geven, 2-1. Toch gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers binnen: Kaladze kwam onhandig in op Lavezzi in de zestien en Domizzi miste niet vanop de stip, 2-2.

Er was nog maar net afgetrapt, toen Ronaldo, met zijn tweede van de avond, de 3-2 binnenkopte. De bezoekers raakten vermoeid en met een verre knal zette Kakà de stand op 4-2, in de 68e minuut. Enkele minuten later pikte ook Pato zijn doelpuntje mee: Favalli bediende de debutant, die zich knap van zijn belager bevrijde en de 5-2 binnentrapte, meteen ook de eindstand. Helemaal op het einde kreeg Gargano nog een tweede gele kaart, zodat het voor de bezoekers een einde in mineur werd.