Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stadio Carlo Castellani
Juventus verspeelt dure punten
Maarten Vandenabeele

Juventus kon niet winnen in Catania. De Bianconeri behaalden slechts op de valreep een gelijkspel, waardoor Inter vandaag weer wat verder kan uitlopen. In een degradatieduel deelden Empoli en Reggina de punten.

Thuisploeg Catania startte sterk tegen Juventus. Toch was de eerste kans voor de bezoekers: op een hoekschop kopte Legrottaglie net over. De eerste mogelijkheid voor de Sicilianen was meteen raak: Mascara stuurde Spinesi weg, die op, en wellicht net over, de rand van buitenspel door mocht gaan en Buffon kansloos liet, 1-0. De Bianconeri moesten achtervolgen, maar konden moeilijk hun wil opdringen. Tiago ontgoochelde eens te meer, waardoor kansen uitbleven.

Na de pauze kwam Marchionni in het veld voor Tiago en de flankspeler zorgde voor meer dreiging. Toch bleef het moeilijk voor Juventus om Catania met de rug tegen de muur te zetten. Del Piero kreeg de enige grote kans na de pauze op een voorzet van Marchionni: de kapitein schoot acrobatisch naar doel, maar de bal ging over. In de slotminuut maakte verdediger Biagianti een overtreding in de zestien op Del Piero en die unieke kans liet Alex niet liggen: 1-1.

Empoli en Reggina hielden het ook bij een 1-1 gelijkspel. Al na 2 minuten profiteerde Reggina optimaal van een slechte terugspeelbal bij de thuisverdediging: Ceravolo kon in een leeg doel de 0-1 binnenleggen. Empoli reageerde meteen: in de 5e minuut maakte Saudati vanop de strafschopstip gelijk: 1-1. 10 minuten later kreeg de thuisploeg een nieuwe strafschop, maar dit keer kon Saudati niet afwerken.