Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter door het oog van de naald
Maarten Vandenabeele

Inter won opnieuw en behoudt zo een ruime voorsprong op AS Roma. De Nerazzurri konden pas in de absolute slotfase een nederlaag voorkomen.

Parma speelde vrank en vrij en Inter leek niet in zijn normale doen: Julio Cesar werd meer dan gewoonlijk getest. Reginaldo kwam dichtbij de 0-1 en ook Corradi liet een wenkende kans onbenut. Op het halfuur kwam de thuisploeg wel op voorsprong: Cambiasso was bij een hoekschop het snelst op de bal, 1-0. Parma was niet van slag en niet veel later kwamen de Gialloblu langszij: Reginaldo bediende Cigarini en die liet doelman Julio Cesar geen kans, 1-1.

In de 66e minuut kopte Couto op de paal en 2 minuten later kwamen de bezoekers zowaar op voorsprong: Gasbarroni verraste de verdediging met een vrije trap, 1-2. In de 86e minuut kreeg Inter een zeer discutabele strafschop: Couto redde een paal op de lijn met het hoofd, waarna de bal ook nog zijn arm raakte, maar het leek onvrijwillig. Scheidsrechter Gervasoni twijfelde echter niet: penalty en rood voor Couto, wat tot hevig protest leidde bij de bezoekers. Ibrahimovic liet het niet aan zijn hart komen en trapte de elfmeter binnen: 2-2. Tot overmaat van ramp voor de Parmezanen bleven ze helemaal met lege handen achter, want in de blessuretijd devieerde Ibrahimovic een inzet in doel: 3-2. Coach Di Carlo van Parma werd nog naar de tribune gestuurd.

Inter behoudt zo een voorsprong van 7 punten op Roma. Juventus, nummer drei, telt al 12 punten achterstand.