Belangrijke test voor Milan

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Belangrijke test voor Milan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de laatste speeldag van de heenronde in de Serie A staat met Udinese - Milan een bijzonder interessante wedstrijd op het programma. Inter en Roma lijken op een makkelijke zege af te stevenen.

Milan overtuigde helemaal tegen Napoli vorig weekend, maar in de beker werden de Rossoneri roemloos uitgeschakeld door Catania. Dat was echter zonder de nieuwe Braziliaanse voorhoede, die wel weer paraat is tegen Udinese. Milan is het aan zijn stand verplicht minstens bij de eerste vier te finishen en een zege in Udine zou daarvoor meer dan welkom zijn. Er heerst al een lichte euforie rond Pato en iedereen is benieuwd of de youngster zijn prachtig debuut kan bevestigen. Ronaldo (foto) toonde ook dat hij het scoren nog niet is verleerd en hij krijgt de voorkeur op Gilardino. Ancelotti kan wel niet rekenen op Pirlo, geelgeschorst.
Udinese mist Felipe in de verdediging en Inler op het middenveld.Quagliarella en Di Natale, de twee gevaarlijke mannen van Udinese, staan wel op scherp en hopen de oudere verdediging van Milan veel pijn te doen. De thuisploeg start, ondanks de betere klassering, als underdog en dat is een rol die de ploeg van Marino op het lijf is geschreven.

Inter mag niet in de problemen komen tegen Parma. Aan de waslijst geblesseerden is nu ook Maicon toegevoegd, maar de Portugese middenvelder Maniche is dan weer een mooie aanwinst. Hij krijgt zondag wellicht onmiddellijk zijn kans. Stankovic is zo goed als 100% fit, maar uit voorzorg lijkt hij toch nog op de bank te zullen starten.
Ook Parma deed een leuke transfer: Lucarelli kwam na een kort Oekraïens avontuur naar de Gialloblu en moet voor doelpunten zorgen, zodat Parma uit de gevarenzone kan blijven. Zondag zit Lucarelli alvast in de kern.

Roma ontvangt Catania. Taddei (foto) blijft dit seizoen een zorgenkind: de Braziliaan ligt in de lappenmand. Panucci en Tonetto zijn geschorst en Juan is geblesseerd, zodat er in de verdediging wat herschikkingen zijn.
Catania leeft nog in een roes na de bekeruitschakeling van Milan. Toch telt vooral de competitie, want de Sicilianen zouden hun verblijf in de Serie A graag wat verlengen. Geen selectieproblemen bij de bezoekers: enkel spits Spinesi ondervindt hinder van een pijnlijke knie, maar zijn aantreden komt niet in het gedrang.

Juventus verloor deze week sterkhouder Chiellini voor meer dan een maand en omdat Criscito werd uitgeleend aan Genoa, wordt de spoeling wel wat dun achteraan. Boumsong of Grygera lijkt centraal naast Legrottaglie een basisplaats te krijgen, maar beide verdedigers konden tot nu toe allerminst overtuigen. Middenvelder Nocerino zit een schorsingsdag uit, maar Ranieri lijkt niet geneigd Tiago de vrijgekomen plaats te laten innemen, want de Portugees blijft maar aanmodderen.
Sampdoria gaat vrank en vrij zijn kans in Turijn: de voorhoede, met een bijzonder sterke Cassano, is het grootste wapen van de Blucerchiati. Mazzari heeft enkel positieve selectieproblemen, zodat een stunt in Turijn tot de mogelijkheden behoort.

De andere wedstrijden van de negentiende speeldag:
Genoa - Atalanta
Fiorentina - Torino
Livorno - Empoli
Napoli - Lazio
Palermo - Siena
Reggina - Cagliari
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties