Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadio Friuli
Roma wint, Juventus hapert
Maarten Vandenabeele

Op de negentiende speeldag won Roma moeiteloos van Catania. Juventus haakt helemaal af voor de titel na een gelijkspel tegen Sampdoria. Milan won op de valreep in Udine en komt stilaan opzetten in de stand.

AS Roma kende, ondanks de vele zieken en geblesseerden, een droomstart: na 8 minuten belandde een inzet van Taddei op de paal, maar Giuly kon de terugbotsende bal in doel werken, 1-0 (foto). Vervolgens kon Mancini de wedstrijd al op slot doen, maar hij miste op een haar de 2-0. Doni moest zich van zijn beste kant tonen op een poging van Terlizzi.
Na de rust raakten de Romeinen wel aan de 2-0. Terlizzi haalde Taddei onderuit in de rechthoek en De Rossi faalde niet. De tegenstand van Catania was te zwak om er daarna nog een wedstrijd van te maken.

Juventus kende dit keer de nodige pech in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria. Tijdens een wedstrijd eenrichtingsverkeer miste Marchionni na 11 minuten onbegrijpelijk: vanop een meter schoot hij de voorzet van Nedved over. Trezeguet zag zijn dubbele inzet tweemaal van de lijn gekeerd en bij de tweede poging redde Accardi misschien wel over de lijn (foto). Een spectaculaire volley van Trezeguet spatte uiteen op de dwarsligger. Samp kon eenmaal dreigen: een kopbal van Maggio, kort voor de pauze, raakte de paal.
In de tweede helft leek de brandstof van Juve wat opgebruikt en grote kansen bleven uit: 0-0.

AC Milan zet zijn opmars richting topvier verder na een late overwinning bij Udinese. In de eerste helft schoot Ronaldo vanop dertig meter keihard op de paal. Kalac, de vervanger van de geblesseerde Dida, kon zich onderscheiden op pogingen van Pepe, Di Natale en Quagliarella.
Na de rust kreeg Quagliarella twee mogelijkheden om de thuisploeg op 1-0 te brengen, maar het doelpunt viel aan de overkant. In de 92e minuut bediende Kakà met een hakje de ingevallen Gilardino (foto), die in de korte hoek binnenschoot: 0-1.

Siena behaalde een belangrijke uitzege bij Palermo. De thuisploeg klom nochtans al in de vierde minuut op voorsprong dankzij een kopbal van Amauri, maar een minuut later stond het alweer gelijk: Locatelli scoorde de 1-1. Maccarone bracht de bezoekers na 11 minuten zelfs op voorsprong en op het kwartier kon Palermo weer gelijkmaken, maar Miccoli trapte een strafschop op de lat.
Een kwartier voor tijd kreeg Miccoli een nieuwe kans vanop elf meter en dit keer faalde hij niet: 2-2. De vreugde was van heel korte duur, want een minuut later legde Loria de eindstand vast: 2-3.

Na de 1-1 in de Coppa Italia van deze week, waardoor Lazio ten koste van Napoli doorging, keken beide ploegen elkaar weer in de ogen in het San Paolo. Het werd opnieuw een gelijkspel. Hamsik bracht de Azzurri al na 5 minuten 1-0 voor, maar doelpunten van Ledesma en Pandev en enkele superreddingen van Ballotta zorgden ervoor dat Lazio met een 1-2 voorsprong de rust inging.
Die ruststand leek ook de eindstand te zullen worden, maar in de toegevoegde tijd sleepte Hamsik nog een punt uit de brand voor de thuisploeg: 2-2. Bezoeker Stendardo kreeg daarna nog rood voor protest.

Dankzij een benutte penalty van Tavano kort na de pauze en een sterk optreden van doelman Amelia hield Livorno de punten thuis tegen Empoli: 1-0.

Reggina won van rode lantaarn Cagliari met 2-0. Brienza en Cozza scoorden na de pauze, waardoor de Rossoblu steeds meer afgezonderd op de laatste plaats staan.