Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadio Angelo Massimino
Inter maakt na rust het verschil
Maarten Vandenabeele

Inter behoudt na de tweeëntwintigste speeldag van de Serie A zijn voorsprong van 8 punten op AS Roma: de Nerazzurri wonnen in Catania.

In de eerste helft verloor Inter Jimenez na 26 minuten: de man achter de spitsen moest met een blessure naar de kant. Doelgevaar kon de kampioen voor de pauze niet creëren. Enkel de thuisploeg kon via Izco eenmaal dreigen, maar zijn schot ging over.
In de 64e minuut kwamen de bezoekers op voosprong: Cambiasso, wellicht vanuit nipt buitenspel, kon een kopbal van Zanetti in doel verlengen: 0-1. De thuisploeg en protesterende thuisaanhang waren nog maar net bekomen van de opdoffer, toen de 0-2 al op het scorebord stond: op een snelle tegenaanval bediende Ibrahimovic de ingevallen Suazo, die doelman Polito klopte. Met die tweede treffer was de veer bij de thuisploeg helemaal gebroken. Cruz maakte er op het eind nog bijna 0-3 van, maar zijn doelpoging strandde op de paal.