Stadion: Stadio Atleti Azzurri d'Italia
Roma nadert voorlopig op Inter
Maarten Vandenabeele

AS Roma is, na een moeizame zege tegen Reggina, voorlopig tot op vijf punten genaderd van leider Inter. Fiorentina kon geen afstand nemen van Atalanta.

De Giallorossi werden meteen gewaarschuwd door Reggina: al na enkele minuten kon Panucci slechts op het nippertje en misschien wel met de arm een schot van Brienza afweren. De thuisploeg vond moeilijk openingen in de bezoekende defensie. Even voorbij het halfuur lukte het dan toch: Totti zette voor en Panucci kopte de bal binnen, naast de onzekere Campagnolo.
Na de pauze kwam Roma bij momenten zwaar onder druk te staan: Brienza schoot, maar Mexes kon nog net de meubelen redden. Doni moest alles uit de kast halen op een kopstoot van de ingevallen Amoruso en ook Valdez kende met zijn kopbal net geen succes. Een doelpunt van Baretto, in de 68e minuut, werd terecht afgekeurd voor buitenspel. De Giallorossi stelden daar bitter weinig tegenover, maar scoorden wel een tweede maal: in de 76e minuut slalomde Giuly door de verdediging en op de rebound van zijn schot kon Mancini (foto) de bal in doel krijgen, 2-0. Kort daarop trapte Makinwa de mogelijke aansluitingstreffer op de paal.

Fiorentina verloor op de valreep een punt in Bergamo. Pazzini bracht de Viola in de 29e minuut 0-1 voor, maar een minuut later stond het via Muslimovic alweer gelijk: 1-1. Op het uur kopte Semioli de bezoekers weer op voorsprong: 1-2. In de slotminuut, na een lange stormloop, sleepte de thuisploeg toch nog een punt uit de brand: Muslimovic was weer de doelpuntenmaker, 2-2.