ataAtalanta
fioFiorentina
Datum: 09/02/2008 18:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadio Atleti Azzurri d'Italia
Alweer topper in Udine
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Alweer topper in Udine
Foto: © SC

Nadat seizoensrevelatie Udinese nog maar net AC Milan en Inter op bezoek kreeg, staat met Juventus alweer een klapper op het programma.

Voor beide ploegen is het een uiterst belangrijke wedstrijd: Udinese moet eigenlijk winnen om de voeling met de topvier niet helemaal te verliezen, terwijl Juventus de hete adem van Fiorentina en Milan in de nek voelt. De thuisploeg mist met Pepe en Felipe twee belangrijke pionnen door schorsing. Mesto is nog steeds geblesseerd maar de internationals, Quagliarella en Di Natale, zijn wel fit.
Ranieri heeft wat zorgen: Buffon (foto) heeft nog steeds last van de rug en blijft twijfelachtig. Op de donderdagtraining viel Del Piero uit na een duel met Chiellini. De nummer tien is hoogst onzeker, maar het goede nieuws is dat Chiellini terugkeert in de ploeg. Zanetti kan, na een schorsingsdag, de ploeg weer op sleeptouw nemen en ook Camoranesi staat weer eens vanaf de aftrap op het veld.

Leider Inter gaat op bezoek bij Catania. De geschorste Vieira zal er niet bij zijn, net zoals de nog niet herstelde Stankovic. Figo zit voor het eerst sinds lang weer op de bank. Maicon is nog altijd niet speelklaar.
Catania hoopt op een stunt en rekent daarvoor eens te meer op de aanvallers Mascara en Spinesi.

AS Roma beleefde een collectieve off-day tegen Siena en wil revanche tegen Reggina. Juan is de enige onbeschikbare basisspeler, maar Ferrari (foto) kan zijn afwezigheid probleemloos opvangen.
Reggina wacht vol ongeduld op nieuwe spits Makinwa, maar de kans dat die op tijd terugkomt uit de Africa Cup, is niet zo groot.

Fiorentina zal het in Bergamo moeten doen zonder superster Mutu. De Roemeen kwam geblesseerd terug van een interland. Semioli zal zijn plaats in de tridente innemen. Voor Liverani komt de wedstrijd ook te vroeg: de centrale rol op het middenveld zal vermoedelijk voor Donadel zijn.
Atalanta mist zijn geschorste spelmaker Doni. Paolucci is favoriet op Inzaghi om de vrijgekomen plaats in te nemen.

AC Milan ontvangt ploeg-in-vorm Siena. Ronaldo en Inzaghi zijn de enige fitte spitsen en starten dus. Kakà heeft last van de knie en wordt gespaard. Gattuso is nog geblesseerd, waardoor Brocchi nog eens mag starten. Wel weer fit is Jankulovski: de Tsjech neemt meteen zijn plaats op de linkerflank in.

De andere wedstrijden van de tweeëntwintigste speeldag:

Livorno - Genoa
Cagliari - Parma
Empoli - Lazio
Sampdoria - Napoli
Torino - Palermo

Meer nieuws