Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Juventus op karakter voorbij Udinese
Maarten Vandenabeele

Na een vroege achterstand kon Juventus toch nog winnen en Udine en de Bianconeri verstevigen zo hun derde plaats. AC Milan won ook en kan, als het de inhaalwedstrijd tegen Livorno wint, vierde worden in de stand.

Udinese kende een droomstart: al na 6 minuten scoorde Dossena, nadat Buffon eerst nog redding bracht op een schot van Quagliarella, 1-0. Een kwartier later schoot D'Agostino op de paal en Buffon had een geweldige redding in huis op een knal van Di Natale. Juventus ontgoochelde en slaagde er nauwelijks in in de buurt van doelman Handanovic te komen.
Na de pauze moesten de bezoekers komen en na een uur spelen leverde dat de gelijkmaker op: Del Piero trapte een hoekschop, die door Camoranesi werd binnengekopt, 1-1. Een kwartier voor tijd schoot de twee minuten eerder ingevallen Iaquinta (foto) de Bianconeri naar de overwinning, na een assist van Nedved: 1-2. Een slotoffensief van de thuisploeg leverde geen doelpunt meer op.

AC Milan bedwong Siena in een flauwe wedstrijd dankzij belofte Paloschi (foto). De aanvaller stond nauwelijks 20 seconden op het veld, toen hij van buiten de rechthoek raak schoot in de 63e minuut: 1-0. Siena drukte Milan in de verdediging, zelfs na de rode kaart voor Vergassola, maar scoren lukte niet.

Sampdoria won van Napoli. Het verschil werd gemaakt in de tweede helft: eerst scoorde Delvecchio en vijf minuten later zorgde Franceschini voor het geruststellende tweede doelpunt, 2-0.

Torino kwam 0-1 achter, na een kopbalgoal van Palermospits Amauri. Na de pauze zetten de Granata de scheve situatie recht, onder impuls van de ingevallen Di Michele, vorig seizoen nog bij de Sicilianen aan de slag. Diana zorgde voor de gelijkmaker, na een schot van Di Michele, en de ex-Rosanero gaf zelf het nekschot met de 2-1 en even later zelfs de 3-1. Kort na de 2-1 kreeg Amauri zijn tweede gele kaart.

Empoli won met het kleinste verschil van Lazio, dat maar blijft aanmodderen. Een vrije trap van Vannucchi, in de 7e minuut, was voldoende voor de winst. Lazio eindigde met zijn tienen, na rood in de slotfase voor Kolarov.

Cagliari en Parma hielden elkaar in evenwicht. Jeda bracht de Rossoblu in de 34e minuut 1-0 voor, maar nauwelijks een minuut later legde Reginaldo met de 1-1 de eindstand vast.

Ook in Livorno - Genoa werd het 1-1. Tavano's doelpunt na een kwartier leek de thuisploeg lange tijd de zege te gaan bezorgen, maar na de tweede gele kaart voor Santos, tien minuten voor tijd, slaagden de bezoekers er toch nog in langszij te komen: Di Vaio scoorde.