Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan op de valreep naar winst
Maarten Vandenabeele

AC Milan staat gedeeld vierde na een nipte winst tegen Palermo. Inzaghi was de reddende engel.

De bezoekers uit Palermo begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Na 9 minuten trapte Bresciano een voorzet richting doel en Oddo deed de bal afwijken, naast de kansloze Kalac: 0-1. Milan had een kwartier nodig om te bekomen: toen lanceerde Oddo Ambrosini, die ongehinderd oog in oog met doelman Fontana kwam te staan en kalm bleef, 1-1. De Rossoneri wilden met een voorsprong de kleedkamers in, maar dat lukte niet. Jankulovski schoot een goeie mogelijkheid hoog over.

In een vervelende tweede helft kregen beide ploegen wat kleine kansjes, maar in de slotseconden trok Milan toch nog het laken naar zich toe. De ingevallen Inzaghi kopte een voorzet van Gourcuff tegen de netten: 2-1.