Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stadio Grande Torino
Reggina stunt tegen Juventus
Maarten Vandenabeele

Juventus is tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in Zuid-Italië. De Bianconeri domineerden overtuigend na de pauze, maar met een omstreden penalty bezorgde Amoruso zijn ploeg de zege.

De eerste helft verliep aan een traag tempo. Juventus wou de match in handen nemen, maar was niet agressief genoeg. Sissoko kwam dicht bij een doelpunt, maar hij kreeg de bal verkeerd op de voet en zijn schot ging over. In de 32e minuut kwam een schot door de verdediging tot bij Brienza, die op de rand van buitenspel Belardi het nakijken gaf: 1-0. Na de verrassende achterstand drong Juve wat meer aan, maar grote kansen bleven uit.
Kort na de pauze werd Sissoko duidelijk ten val gebracht in de zestien, maar scheidsrechter Dondarini liet begaan. Halfweg de tweede helft zette Nedved Camoranesi op weg naar de gelijkmaker, maar Valdez voorkwam met een vliegende tackle onheil voor de thuisploeg. In de 71e minuut kwam de 1-1 er dan toch: Del Piero schoot van ver en doelman Campagnolo liet de bal onder zijn lichaam doorrollen in doel: 1-1. Juventus drukte Reggina daarna tegen het eigen doel. Een kopbal van Camoranesi werd nog net in corner gedevieerd en een handsbal van Reggina in de zestien bleef zonder gevolgen. In de 90e minuut probeerde Sissoko een bal in de eigen rechthoek spectaculair weg te halen: Dondarini floot een strafschop voor gevaarlijk spel. Amoruso, ex-Juve, bezorgde zijn ploeg een uiterst belangrijke zege: 2-1. Na het laatste fluisignaal kreeg Zanetti nog rood voor protest.

Torino kwam sterk terug tegen Parma na een doelpuntenrijke wedstrijd. De Granata klommen na 11 minuten op voorsprong via Stellone, maar de bezoekers sloegen keihard terug: tweemaal Gasbarroni, Morrone en Budan zorgden voor 1-4. Net voor de pauze kon Natali milderen: 2-4. In de tweede helft kwam Torino nog langszij, dankzij doelpunten van Stellone en Di Michele: 4-4.