Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Nog eens winst voor Juve
Maarten Vandenabeele

Juventus heeft in Genoa eindelijk nog eens een overwinning geboekt. Door de drie punten staan de Bianconeri weer steviger derde.

Vanden Borre begon toch op de bank bij de thuisploeg en topschutter Borriello was fit geraakt. Bij Juve stond Grygera op de linksachter. Palladino startte op de bank.

De Bianconeri probeerden meteen hun wil op te leggen aan de thuisploeg. Ze hielden Genoa af, zonder zelf aan doelkansen te komen. Na een kwartier spelen begonnen de Rossoblu te draaien en Juve kwam wat in moeilijkheden. Net op dat moment viel de 0-1. Een schot van Salihamidzic werd afgeblokt, maar in de herneming schoot Grygera knap binnen: 0-1 na 25 minuten. 7 minuten later was de Tsjech aangever voor de 0-2: hij zette zich door op zijn flank, bediende Trezeguet en de Fransman aarzelde niet: 0-2. De thuisploeg was van slag en kon niet meer dreigen.

Na de pauze ging Genoa snedig van start en Buffon moest een fabuleuze redding uit zijn lijf schudden op een inzet van Borriello: via de doelman en de paal werd de tegentreffer vermeden. Het was meteen de laatste grote kans van de thuisploeg om weer in de wedstrijd te komen. Juventus controleerde verder de tweede helft. Vanden Borre kreeg zijn eerste speelminuten bij Genoa: in de 64e minuut kwam hij de geblesseerde Milanetto aflossen.