Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadio Grande Torino
Roma laat Inter niet gaan
Maarten Vandenabeele

AS Roma heeft de gevaarlijke uitwedstrijd in Napels tot een goed einde gebracht en blijft op 6 punten van Inter. Fiorentina verloor de streekderby van Siena, zodat Milan, dat wel won, nadert op de Viola.

De Giallorossi kenden een droomstart bij Napoli: bij de eerste aanval van de bezoekers ging Contini in de fout. Totti kon profiteren en bediende Perrotta, die voor de 0-1 zorgde (foto). De thuisploeg was aangeslagen en maakte niets klaar, het was integendeel Roma dat dicht bij de 0-2 kwam, maar Totti en Perrotta konden net niet afwerken.
In de tweede helft kreeg Roma weer een vroeg doelpunt: Cicinho werd in de zestien na 4 minuten foutief gestuit door Mannini en Totti nam het geschenk in dank aan, 0-2. Napoli probeerde nog te reageren, maar de Romeinen hielden alles goed onder controle, zodat aan de stand niets meer veranderde.

Fiorentina leed een pijnlijke nederlaag tegen de streekgenoten van Siena. In de eerste heft was er nog geen vuiltje aan de lucht, want de Viola waren doorlopend de betere ploeg, enkel een doelpunt ontbrak. O.a. Pazzini kreeg een uitstekende kans op de 0-1.
Na de pauze werd de thuisploeg gaandeweg sterker en in de 80e minuut verschalkte Maccarone doelman Frey met een snoeiharde vrije trap: 1-0. De aanvaller was door het dolle heen en voor het uittrekken van zijn truitje kreeg hij zijn tweede gele kaart. Met zijn tienen hield Siena in de resterende minuten stand.

Milan heeft nog slechts 1 punt achterstand op Fiorentina na een gevleide zege in Empoli. Na 19 minuten strafte Pato een onzekerheid van doelman Bassi af, 0-1, maar de thuisploeg kwam even later langszij: Buscé kon profiteren van slordigheden in de Milanafweer, 1-1. De thuisploeg werd de betere ploeg, al kreeg Gilardino twee niet te missen kansen om de Rossoneri toch nog met een voorsprong te laten rusten, maar hij kreeg de bal niet voorbij Bassi. Aan de overkant kopte Saudati net naast.
Empoli bleef aardig combineren en Marchisio vlamde vanaf 25 meter recht op de paal in de 56e minuut. In de laatste vijf minuten sloeg Milan toe: eerst bracht Ambrosini zijn ploeg op voorsprong en nauwelijks twee minuten later legde Kakà de eindstand vast: 1-3.

Catania won de degradatietopper van Cagliari met 2-1. Conti zette de Rossoblu nochtans op 0-1 na 21 minuten, maar een doelpunt net voor, van Silvestri, en eentje net na de rust, een own goal van Canini, beslisten de wedstrijd in het voordeel van de Sicilianen.

Lazio won van Livorno. Rocchi en Pandev (foto) scoorden in het eerste halfuur en de bezoekers gaven nooit de indruk terug in de wedstrijd te kunnen komen: 2-0.

Sampdoria pakte de drie punten in Parma. Maggio zorgde voor een 0-1 ruststand, maar kort na de pauze kreeg Parma een strafschop. Gasbarroni trapte de elfmeter echter op de paal. Het doelpunt viel even later aan de overkant: Bonazzoli maakte er 0-2 van. De tegentreffer van Budan was niet meer dan een eerredder. Na de nederlaag staan de Parmezanen op een degradatieplaats.

Torino won met het kleinste verschil van Atalanta. Barone scoorde het enige doelpunt na 36 minuten. Onmiddellijk daarna moesten de bezoekers met zijn tienen verder, na rood voor Pellegrino. De Granata misten nog vele kansen, maar de zege kwam niet meer in gevaar.