Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter niet zonder moeite naar winst
Maarten Vandenabeele

Inter heeft de druk weer bij AS Roma gelegd. De Nerazzurri wonnen hun wedstrijd tegen Reggina, maar kregen meer weerwerk dan verwacht.

De bezoekers startten het best in Giuseppe Meazza. Na 3 minuten kon Brienza vrij koppen, maar hij mikte slecht. Een een-twee tussen Barreto en Amoruso werd door Cambiasso net op tijd onschadelijk gemaakt. In de 10e minuut zagen de toeschouwers Inter voor het eerst aan het vijandelijke doel: Maicon zette voor en Crespo kopte net over. In de 13e minuut kregen de Nerazzurri een strafschop: er was contact tussen Valdez en Cambiasso maar een elfmeter was wel een erg harde sanctie, want de fout gebeurde net voor de grote rechthoek. Ibrahimovic zette de penalty feilloos om: 1-0. Bij Reggina lieten ze de kopjes niet hangen en Modesto vond in de 21e minuut Julio Cesar op zijn weg. Burdisso hield Amoruso af en Julio Cesar had meer werk dan hem lief was. De tegenprikken van de thuisploeg waren ook gevaarlijk, maar Crespo vond in een duel met Aronica de bal niet. Na een vrije trap, in de 34e minuut, kwam Inter op 2-0: Burdisso kon vrij inkoppen. Reggina reageerde via Aronica, maar Julio Cesar voorkwam met een voetreflex de aansluitingstreffer.

In de tweede helft probeerde Ibrahimovic het talrijk opgekomen publiek - naast de wedstrijd werd ook feest gevierd voor het 100-jarige bestaan van Inter - te vermaken, maar de tegenstoten van Reggina bleven gevaarlijk. Amoruso vond nogmaals Julio Cesar op zijn weg. Inter speelde de match vervolgens rustig uit en probeerde zo weinig mogelijk energie te verspillen, in het vooruitzicht van de clash met Liverpool komende woensdag.