Datum: 22/03/2008 20:30
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Juve bezorgt Inter eerste thuisnederlaag
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juve bezorgt Inter eerste thuisnederlaag
Foto: © SC

Juventus heeft de spanning aan de kop van de Serie A volledig teruggebracht. Door de verdiende winst van de Bianconeri in Milaan komt AS Roma tot op 4 punten van Inter, met nog 8 wedstrijden voor de boeg.

Mancini kon geen beroep doen op Cambiasso en Vieira, die niet fit genoeg waren. daarom moest Maxwell, net terug uit blessure, noodgedwongen starten, waardoor Chivu doorschoof naar het middenveld. Ranieri plaatste Camoranesi centraal: Salihamidzic vulde de vrijgekomen plaats op de rechterflank in.


De thuisploeg startte erg vinning. Maicon zette zich door op de flank, maar zijn voorzet werd door Chivu naast geplaatst. Bij de eerste tegenstoot van Juve was het meteen erg gevaarlijk: Nedved gaf een voorzet tot bij Del Piero (foto), die van dichtbij in de vlucht schoot: Julio Cesar duwde de bal over de lat.

In de 18e minuut kwam Inter dicht bij de 1-0: op een voorzet kon Burdisso niet helemaal bij de bal, maar die kwam tot bij Stankovic, die op de bovenkant van de lat kopte. In de 33e minuut bewees Buffon zijn kunnen door een uitstekende vrije trap van Chivu in hoekschop te werken. Ook op een snoeiharde vrije trap van Ibrahimovic stond het sluitstuk van Juve pal. Del Piero had even daarvoor het leer gevaarlijk voor doel gebracht, maar Trezeguet kwam niet op tijd.

Legrottaglie kopte op een hoekschop naar doel, maar Julio Cesar maakte de inzet onschadelijk. De laatste kans voor de pauze was opnieuw voor de Bianconeri: op een lekkere knal van Sissoko moest Julio Cesar zich strekken.


De spelers van Juventus bleven tijdens de rust lang in de kleedkamer, maar eens de tweede helft op gang werd gefloten schoten ze snel uit de startblokken. Julio Cesar kon nog een acrobatisch schot van Nedved uit de benedenhoek duiken, maar even later was het prijs. Een inzet van Molinaro kwam bij Camoranesi, die net over de rand van buitenspel mocht doorgaan en de bal koel onder Julio Cesar schoof: 0-1 (foto).

3 minuten later stond het bijna 1-1, toen Jimenez een hoekschop rechtstreeks op doel gaf, maar Buffon was bij de pinken. Del Piero werd steeds sterker: de Interdefensie, met Materazzi op kop, werd een aantal keren in de wind gezet. Juventus' kapitein speelde in de 63e minuut een bal heerlijk door richting Trezeguet. Burdisso kon de bal nog even met het hoofd beroeren, maar niet voldoende: Trezegol trapte de bal in één tijd in doel, 0-2.

Inter moest nu zeker aanvallen en met Suazo en Balotelli kwamen extra spitsen in het veld. Dat opende voor Juve perspectieven op de tegenaanval: Del Piero draaide zich mooi voorbij Materazzi maar zijn schot was te centraal om Julio Cesar te kloppen. Met een serie van dubbelpasses reten Trezeguet en Del Piero even later de afweergordel van de Nerazzurri open, maar het nummer 10 mikte de bal onbegrijpelijk recht op de Intergoalie.

In de 83e minuut kwam de spanning terug: Maicon mocht op wandel in de zestien en bediende Maniche, die op een meter van het doel niet meer kon missen, 1-2. Inter pakte met een slotoffensief uit, maar behalve een schot tegen de buitenkant van de paal van Maniche werden Buffon en Co. niet meer verontrust.

Vooraf