Belangrijke afspraak in de Derby d'Italia

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Belangrijke afspraak in de Derby d'Italia
Foto: © SC

Inter en Juventus spelen zaterdagavond de absolute topper van de speeldag in Milaan. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. De concurrentie hoopt te kunnen profiteren van puntenverlies van (een van) beide.

Een overwinning van de thuisploeg kan hen definitief lanceren naar een nieuwe scudetto. Juventus wint ook beter, want de Bianconeri zitten nog in een strijd verwikkeld voor de plaatsen drie en vier. Na calciopoli zijn de twee ploegen ook elkaars grootste vijanden, wat de clash alleen maar intenser maakt.

Maxwell leek te kunnen spelen, maar tijdens de training donderdag moest hij de strijd staken en zijn aantreden is wel erg onwaarschijnlijk. Chivu neemt daardoor wellicht de linksachterpositie in en Burdisso (foto) start centraal. Op het middenveld keert Vieira, tegen zijn ex-ploeg, terug en ook Stankovic mag op een basisplaats hopen.
Bij Juventus nog steeds geen Zanetti: centraal op het middenveld moet Ranieri, naast Sissoko, kiezen voor Tiago, die woensdag alweer ontgoochelde, of Nocerino, die totaal uit vorm is. Camoranesi centraal opstellen is ook een mogelijkheid: daardoor zou Salihamidzic in de ploeg komen. Nedved en Trezeguet, die net als Sissoko mochten rusten woensdag, komen dit keer wel aan de aftrap.

AS Roma hoopt op puntenverlies van Inter, maar mag vooral zelf geen misstap begaan tegen Empoli. Ondanks de nederlaag tegen Lazio hebben de Giallorossi de hoop op de scudetto nog niet opgegeven. Spalletti kan geen beroep doen op Mexes (foto) en Aquilani, die beiden geschorst zijn. Juan is hoogst onzeker door een blessure.
Empoli zal de huid duur verkopen, want de ploeg zit vol in de degradatiestrijd. Malesani pakt het zaterdag wellicht aan met één diepe spits, Volpato.

Fiorentina moet reageren na de nederlaag in Napels. De Viola ontvangen Lazio, dat misschien de festiviteiten na de derbywinst nog niet helemaal verteerd zal hebben. Prandelli rekent nog eens op Vieri om de aanval te dragen.
Bij de Romeinen geen Behrami: de matchwinaar van woensdag is out met een blessure. Mudingayi, die ook tegen Roma pas laat mocht invallen, lijkt weer niet te zullen starten, ten voordele van Dabo.

Ook AC Milan heeft een overwinning meer dan nodig. Die driepunter moeten de Rossoneri gaan zoeken bij Torino en het zal zonder Kakà moeten gebeuren. De Braziliaan viel woensdag al na 9 minuten uit en is niet voldoende hersteld. Daarom laat Ancelotti twee spitsen opdraven, Pato en Gilardino, waar Seedorf kort achter zal opereren. Pirlo krijgt wellicht rust.
Torino moet voor de rest van het seizoen verder zonder kapitein Comotto. Voorin moet Di Michele voor snelheid zorgen rond 'toren' Stellone.

De andere wedstrijden van de dertigste speeldag:

Siena - Parma
Reggina - Napoli
Udinese - Livorno
Palermo - Genoa
Atalanta - Catania
Sampdoria - Cagliari
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties