Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Opnieuw geen winst voor Milan
Maarten Vandenabeele

AC Milan zit met een serieuze vormcrisis: in het eigen San Siro raakten de Rossoneri niet voorbij Catania. Palermo en Napoli verloren, Udinese komt hen bijbenen op de vierde plek.

Milan mocht, na 4 wedstrijden zonder winst, geen misstap begaan. Toch zette dat de spelers niet aan tot het onder druk zetten van de tegenstander: Catania hield probleemloos stand en enkel Kakà (foto) kon af en toe wat paniek zaaien. In de 25e minuut kon Mascara naar doel schieten. Kalac weerde af, de bal kwam opnieuw bij Mascara, die zette voor en vond het hoofd van Martinez, die de niet onverdiende 0-1 tegen de netten kopte. Inzaghi scoorde kort daarna tegen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor voorafgaand handsspel van Kaladze.
Na de pauze bracht Ancelotti met Gilardino een extra aanvaller en 3 minuten in die tweede helft kreeg de thuisploeg een strafschop na hands van Edusei. Kakà miste niet: 1-1. Vervolgens beet Milan de tanden stuk op een goed georganiseerd Catania. Door het nieuwe puntenverlies zakt Milan naar een beschamende 11e plaats, op 7 lengtes van aartrivaal Inter.

Genoa pakte de tweede opeenvolgende overwinning in het lege San Paolo van Napoli. Al na 12 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong: een gevaarlijke voorzet van Leon werd door Cannavaro in eigen doel gewerkt, 0-1. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte kort na de rust: Lavezzi werd foutief gestuit in de zestien en Domizzi trapte de elfmeter binnen, 1-1. Napoli ging op zoek naar de drie punten, maar in de slotminuten gingen de Rossoblu er op een diefje mee vandoor: de ingevallen Sculli kopte binnen, 1-2.

Palermo verloor in Empoli, dat meteen zijn eerste overwinning pakte. Aan de rust stonden de Rosaneri nochtans op 0-1: Cavani strafte in de 37e minuut een blunder van doelman Balli af. Pozzi (foto) kopte de stand net na de pauze in evenwicht: 1-1.  Onder impuls van de ingevallen Giovinco ging de thuisploeg daarna op zoek naar meer. Een kwartier voor tijd verloor Palermo Caserta met tweemaal geel en met een man minder werd de druk onhoudbaar: uitblinker Giovinco gaf de thuisploeg in de 82e minuut de leiding en Vannucchi legde de eindstand vast in de extra tijd: 3-1 na een penalty.

Parma kwam zwaar onverdiend, met de eerste kans, op voorsprong bij Udinese: Corradi werkte een counter af in de 72e minuut. Via Quagliarella en Zapata, met de winning goal in de 92e minuut, werd het toch nog een thuiszege.

Lazio raakte niet verder dan 1-1 bij Reggina en blijft aanmodderen. Cozza bracht de thuisploeg al na 7 minuten aan de leiding, maar met een hard schot kon Kolarov toch nog een punt uit de brand slepen voor de Romeinen. Modesto van Reggina kreeg nog rood in de slotminuut.

Sampdoria zette zonder veel moeite Atalanta opzij: Bellucci effende het pad al na 3 minuten en in de tweede helft maakten Sammarco en Cassano er een klinkende zege van: 3-0. Verder dan twee ballen op de paal kwamen de bezoekers niet.

Cagliari won met het kleinste verschil van Siena. Een strafschop van Foggia na 7 minuten was genoeg voor de winst.

Vanavond ronden Torino en Juventus de zesde speeldag af.