asrAS Roma
intInter Milaan
0-1
29' Zlatan Ibrahimovic (pen)
Maarten Vandenabeele

Het heeft enkele speeldagen geduurd, maar Inter is weer, net zoals bijna het hele vorige seizoen, alleen leider in de Serie A. In een rechtstreeks duel om de koppositie werd AS Roma met duidelijke cijfers verslagen. Fiorentina won ruim de Toscaanse derby in Livorno.

In een sfeervol Olimpico ging thuisploeg Roma het snedigst van start: Julio Cesar moest alles uit de kast halen om een kanonskogel van Totti, op vrije trap, af te weren. Ook op de rebound van Mancini was de Braziliaanse goalie attent. Inter stelde daar een vluchtschot van Cambiasso tegenover, maar Doni pakte secuur. Na een snelle combinatie was Mancini dicht bij de 1-0, maar Julio Cesar duwde in hoekschop. Totti gaf een volgende corner kort, maar de Interdefensie had dat doorzien en een vlijmscherpe counter werd op gang getrokken. Cesar kwam alleen voor Doni, die kon afweren, maar de bal caprioleerde tot bij Ibrahimovic (foto), die naar het lege doel kopte. De teruggekeerde Giuly redde de bal als een volleerde doelman met de arm uit doel. Scheidsrechter Rizzoli aarzelde niet: rood voor de Fransman en strafschop voor Inter. In de 28e minuut bracht Ibrahimovic zo zijn ploeg 0-1 voor. De bezoekers bepaalden verder de wedstrijd tot aan de pauze.

De Giallorossi kwamen vinnig uit de kleedkamer en na gestuntel in de verdediging van Inter kon Perrotta de onverhoopte gelijkmaker binnenschieten: 1-1. De vreugde was maar van korte duur, want nadat de ingevallen Cruz eerst nog op de paal mikte, kon de ook al ingevallen Crespo het orgelpunt plaatsen op een knappe blauwzwarte combinatie: 1-2. 2 minuten later was de wedstrijd gespeeld: met een lage schuiver bracht Cruz de stand op 1-3. Cordoba zorgde met een rake kopbal in de 68e minuut voor de zware 1-4 eindstand.

Fiorentina haalde het zonder problemen van Livorno, dat door de thuisfans werd uitgefloten. In een gelijkopgaande eerste helft brak Osvaldo enkele minuten voor het rustsignaal de ban: met een heerlijk vluchtschot in de winkelhaak gaf hij de Viola de leiding, 0-1. Toen Pazzini na 63 minuten op weg naar doel was, probeerde Loviso hem dat met alle middelen te beletten: scheidsrechter Rosetti gaf hem rood. Fiorentina sloeg onmiddellijk daarna toe: Santana bediende Osvaldo, die zijn tweede treffer liet optekenen, 0-2. En direct daarna nam Santana, na een ongelukkige deviatie van Rezeai alle hoop bij de thuisploeg weg: 0-3.