Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stadio Grande Torino
Juventus wint 222e derby
Maarten Vandenabeele

Op de valreep heeft Juventus de eerste Turijnse stadsderby in vier jaar gewonnen. Een moedig Torino moest pas in de 93e minuut zwichten voor het talent van de 'grote broer'.

Ondanks het afhaken van Iaquinta opteerde Ranieri toch voor drie aanvallers: Palladino kwam in de ploeg, waardoor Almiron op de bank terechtkwam. Novellino moest het zonder Rosina doen, Zanetti nam zijn plaats in.

Beide ploegen probeerden het voor de pauze vooral met lange ballen, maar diepe spitsen Trezeguet en Ventola werden niet bereikt. Een fel opzittend Torino gaf weinig ruimte en Juventus kreeg geen kansen bijeengespeeld.
Onmiddellijk opwinding na de pauze, toen Buffon tweemaal moest redden: eerst op een afstandsschot van Recoba en ook op de rebound van Comotto. Halfweg de tweede helft tastte de verdediging van de Granata mis op een voorzet van Palladino, maar Del Piero kon niet profiteren. Nedved kreeg laat in de wedstrijd dé kans om Juve de winst te schenken, maar van dichtbij kreeg hij de bal niet tussen de palen.

De wedstrijd werd beslist in de extra tijd: toen niemand het nog verwachtte, vond Trezeguet de enige opening van de wedstrijd. De Franse goaltjesdief beoordeelde een verdedigende kopbal in het strafschopgebied uitstekend en nam de bal meteen op de slof: 0-1.

Juventus rukt op naar de tweede plaats, op slechts 1 punt van Inter. Torino blijft in de kelder van de rangschikking met 4 punten.