Stadion: Stadio Olimpico
Spektakel in Rome
Maarten Vandenabeele

In Roma - Napoli, de openingswedstrijd van de achtste speeldag in de Serie A, kregen de toeschouwers spektakel van de bovenste plank. In Calabrië pakte Inter een magere zege.

Wegens het risico op rellen konden enkel de Roma-abonnees (zo'n 27 000 tifosi) genieten van misschien wel de mooiste wedstrijd van dit seizoen. De bezoekers uit Napoli kenden een droomstart: na een vrije trap in de tweede minuut kon Zalayeta de bal tot bij Lavezzi krijgen, die overhoeks binnenschoot, 0-1. Roma was even van slag, maar kwam op het halfuur langszij: Pizarro werd door Cannavaro foutief gestuit in de zestien en Totti zette de strafschop probleemloos om, 1-1. De Giallorossi konden nog met een voorsprong gaan rusten: een hard schot van Totti werd door Iezzo afgeweerd in de voeten van Perrotta, die dankbaar de 2-1 aantekende.
De Napolitanen pakten na de pauze opnieuw met een blitsstart uit: Hamsik schoot al in de eerste minuut de gelijkmaker tegen de touwen, 2-2. Twee afstandsknallen zetten de bordjes op 3-3: eerst bracht De Rossi zijn ploeg opnieuw op voorsprong, maar Gargano deed Napoli even later weer juichen. Een vrije trap van Pizarro, op 10 minuten van het einde, leek de Giallorossi dan toch de drie punten te gaan bezorgen, maar enkele minuten voor affluiten kopte Zalayeta de 4-4 op het bord.

Op een moeilijk bespeelbaar veld, door de zware regenval, brak een vrije trap van Luis Figo de wedstrijd open. Adriano raakte nauwelijks de bal, maar voldoende om Reggina-doelman Campagnolo op het verkeerde been te zetten: 0-1. Die stand bleef op het bord tot aan de rust en was een hard verdict voor de thuisploeg, die toch enkele kansen bijeenspeelde. Ook na de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Aan de score veranderde niets meer, zodat Inter voorlopig uitloopt op de achtervolgers.