Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juve eerste achtervolger op Inter
Maarten Vandenabeele

Juventus won de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in Italië en wordt zo alleen tweede, op 3 punten van leider Inter. Een verdienstelijk Genoa was net niet sterk genoeg.

Bij de thuisploeg opnieuw Del Piero tussen de lijnen: samen met Trezeguet en Salihamidzic vormde hij de voorhoede. Marco Di Vaio, ex-Juve, kwam bij de bezoekers aan de aftrap.

In de beginfase was Genoa de evenknie van de Bianconeri, die niet tot kansen kwamen. Maar ook de bezoekers waren nauwelijks gevaarlijk. In de 18e minuut kon het eerste doelgevaar genoteerd worden: een kopbal van Trezeguet, op voorzet van Grygera, werd gepakt door Rubinho. De 1-0 viel na 36 minuten spelen: Nedved zette voor en Del Piero scoorde met rechts.

In de tweede helft viel er niets meer te beleven: Genoa kon niet meer en Juventus wilde niet meer. In de slotfase was er enkel nog opwinding om de uitsluitingen van Ranieri en Nedved, na het laatste fluitsignaal, voor protest.