Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Roma duwt Milan helemaal in crisis
Maarten Vandenabeele

In de topper van de negende speeldag moest het geteisterde AC Milan zijn meerdere erkennen in AS Roma, waardoor de Rossoneri steeds verder wegzakken in de stand. Leider Inter kon niet winnen in Palermo.

Geen Totti bij Roma: Vucinic (foto, links van Kaladze) verving de licht geblesseerde kapitein. De bezoekers hadden geen enkel probleem om de thuisploeg, die toch eerder een zege nodig had, af te houden. Milan speelde te traag om de Romeinse afweer in verlegenheid te brengen.
Na de pauze gingen de Rossoneri wat meer druk zetten. Het resulteerde al gauw in een uitstekende mogelijkheid voor Gattuso, maar Doni pakte. Ook Gilardino kwam dicht bij een doelpunt: eerst kon hij een assist met de hak van Kakà net niet verzilveren en daarna kopte hij een voorzet van Maldini net over. Halfweg de tweede helft viel het doelpunt aan de overkant: een uitstekende voorzet van Cicinho werd door Vucinic onhoudbaar voorbij Dida gekopt, 0-1. 8 minuten later kon Roma de wedstrijd beslissen, toen Ambrosini in de zestien aan de trui van De Rossi ging hangen: strafschop en tweede gele kaart voor de middenvelder. De Rossi wou de penalty in doel stiften, maar de bal ging net over de lat. Bijna brak het de Giallorossi nog zuur op, want alweer Gilardino kopte maar net naast. In de extra tijd kreeg Giuly ook nog een kans op de 0-2, maar Dida pakte in twee tijden.

Inter raakte niet voorbij Palermo in een fel bevochten partij, zonder doelpunten evenwel. De Nerazzurri verloren in Sicilië Stankovic en Julio Cesar met een blessure. Beiden moesten aan de rust gewisseld worden. In de tweede helft kwamen de bezoekers het dichtst bij winst, maar een inzet van Chivu strandde op de lat en Ibrahimovic vond doelman Fontana op zijn weg.

Lazio ging thuis onderuit tegen Udinese. Een sterke Ballotta zorgde ervoor dat de nederlaag niet ruimer was. Tegen een kopstoot van Asamoah, in de 78e minuut, was ook hij niet opgewassen: 0-1.

Ook Atalanta boekte een 0-1 zege. In Empoli trokken de Bergamasken aan het langste eind dankzij Doni. Carrozzieri kopte in de 75e minuut op de lat en de terugspringende bal kwam bij Doni, die maar hoefde binnen te tikken.

Catania pakte een mooie overwinning tegen Sampdoria. Mascara zorgde voor een uitstekende start, met de 1-0 na 2 minuten (foto) en kort voor de rust maakte Martinez de tweede helft overbodig. Voor 'zwakke broertje' Catania was het de vijfde opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag.

Parma won van Livorno met 3-2. Morrone bracht de thuisploeg al na 10 minuten 1-0 voor, maar 2 doelpunten van Tavano, waarvan de tweede op strafschop, deden de wedstrijd kantelen. Toch haalden de Gialloblu nog de drie punten binnen: Paci en Morfeo scoorden. Op het einde van de wedstrijd trapte De Vezze nog op de neerliggende Morfeo, waardoor hij volkomen terecht met rood naar de kant moest.

In Siena - Reggina bleef het 0-0. Amoruso kwam dicht bij de 0-1, maar hij raakte de lat. Een slotoffensief van de thuisploeg leverde niets meer op.