Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadio San Paolo
Napoli met twee geschenken voorbij Juve
Maarten Vandenabeele

Napoli pakte tegen Juventus de volle buit, maar dat was mede te danken aan scheidsrechter Bergonzi. Door de nederlaag kunnen de Bianconeri Inter straks 6 punten zien uitlopen. Stadsgenoot Torino kon wel winnen.

In de eerste helft ging de wedstrijd aardig op en neer. Via Trezeguet kreeg Juventus een kans om de leiding te nemen, maar toen de Fransman in doel besloot, stond hij buitenspel. Eerder al had doelman Iezzo een klasseredding in huis op een schot van Trezegol. Ook Napoli liet zich niet onbetuigd: Buffon moest ingrijpen op een poging van Domizzi.

Na de pauze schoot de vlam in de pan: onmiddellijk na de aftrap kwamen de bezoekers op voorsprong. Palladino kreeg een voorzet tot bij Del Piero, die voor de 0-1 zorgde. De vreugde was van korte duur, want slechts 3 minuten later wist Gargano tussen 3 verdedigers toch nog een gaatje te vinden, waardoor hij met links kon scoren: 1-1. Op het uur tackelde Chiellini, in de grote rechthoek, de bal uit de voeten van Lavezzi. Scheidsrechter Bergonzi zag er vreemd genoeg een strafschop in. Domizzi zei geen neen tegen zo'n geschenk: 2-1. Nog geen 10 minuten later bijna hetzelfde verhaal: Zalayeta ging neer, nadat Buffon hem zonder overtreding afstopte, maar opnieuw kreeg de thuisploeg een penalty! Domizzi kende opnieuw geen genade: 3-1. In de resterende tijd kon een aangeslagen Juventus geen vuist meer maken.

Eerder op de avond won Torino met 2-0 van Cagliari. Rosina zorgde voor de afscheiding na 71 minuten en de zege was definitief binnen in de 86e minuut, toen Ferri zijn eigen doelman te grazen nam.